Merakla beklenen Volkswagen Atlas ve tüm özellikleri
Volkswagen’in merakla beklenen yeni SUV modeli Atlas düzenlenen etkinlikle resmi olarak yüzünü gösterdi. İşte teknik detayları ve donanımlarıyla Volkswagen’in en yeni SUV modeli.
Volkswagen’in uzun zamandır merakla beklenen SUV modeli Atlas, nihayet resmi olarak karşımızda. Volkswagen’in ana strateji olarak Amerikan pazarına yönelik olarak sunacağı SUV modeli Atlas, küresel bazda yaşadığı emisyon skandalıyla kaybedilen güveni tekrar inşa etmek için markanın en büyük kozu niteliğinde. Volkswagen Kuzey Amerika sorumlusu Hinrich Woebcken yeni modelle alakalı “Amerikan pazarına sunulmuş gelmiş geçmiş en büyük ve geniş modelle karşı karşıyayız. Atlas, genişliği ve dayanıklılığıyla tam olarak Amerikalıların seveceği bir model.” diyerek yeni modelle ilgili beklentilerin marka içersinide ne derece fazla olduğunu göstermiş oldu.
Volkswagen Atlas’ın geçtiğimiz süreçte de modelin sızıntı ve resmi görselleri, 2013 Detroit Otomobil Fuarı’nda kullanıcılarla buluşan CrossBlue konseptinin tasarım çizgileri üzerine inşa edileceği belli olmuştu. Evet böyle bir manzarayı resmi tanıtımla beraber çok rahat söyleyebiliriz. Lakin Volkswagen Atlas’ı, 2013 yılında tanıtılan konsept CrossBlue’dan ayıran özellikler teknik detaylarda gizli. Atlas 5,037 mm‘lik uzunluğa, 1,768 mm yüksekliğe ve 1,979 mm genişlik değerlerine sahip. Bu değerlere baktığımızda Atlas’ın 2013 yılında tanıtılan CrossBlue konseptinten 51 mm daha uzun ve 36 mm daha yüksek olduğunu görüyoruz. Volkswagen Atlas, grubun diğer modellerinde olduğu gibi MQB platformu üzerine inşa edildi. Ön ve arka tasarımdaysa beklenenin ötesinde radikal bir değişiklik söz konusu değil. Atlas’ın ön ızgarası, ışıklandırmaları ve tamponu CrossBlue ile hemen hemen aynı. Arka stop lambalarında giriş modellerinde sunulmayan LED teknolojisi opsiyonel olarak yüksek donanımlarda sunuluyor. Sportif arka egzoz çıkışları ve siyah ve geniş arka tampon, Atlas’ın büyük ve geniş yapısını makyajlayan tasarımsal detaylardan.
İçeriye girdiğimizde, Volkswagen’in Atlas’ın en büyük özelliklerinden biri olarak vurguladığı geniş iç hacmi ve 7 kişinin rahatlıkla seyahat edebileceği bir alan görüyoruz. 7 kişilik yolcu kapasitesi de Atlas’ı CrossBlue’dan ayıran özellikler arasında. Atlas’ın Ön kokpit tasarımı klasik bir Volkswagen grubu havasını sunuyor. Merkezde konumlandırılan kapasitif dokunmaktik multimedya sistemi diğer modellerde olduğu gibi MirrorLink, Android Auto ve Apple CarPlay desteğini kullanıcılara sunuyor. Ses sistemi kısmında, Fender‘in 12 hoparlörlü premium sistemine yer veriliyor.
Volkswagen Atlas’ta Benzinli ve dizel olmak üzere farklı hacimlerde iki adet motor seçeneği kullanıcıların tercihine sunuluyor. 2.0 litre hacmindeki turbo beslemeli benzinli motor 235 beygir civarında bir güç üretirken, 3.6 litrelik V6 motor 276 beygirlik güç değerine sahip. Her iki motor seçeneğide 8 ileri otomatik şanzımanla kombin ediliyor. Atlas’ın altyapısı ise ön tekerlekten çekiş ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle sunuluyor. Sunulan sürüş modu seçenekleri, kullanıcılara farklı koşullarda dinamik bir sürüş deneyimini vadediyor. Volkswagen Atlas’ta diğer modellere sunulan tüm elektronik destekleri görmek mümkün diyebiliriz. Park asistanı, adaptif cruise kontrol, acil durum freni, şerit takip sistemi gibi sistemler farklı donanım seçeneklerinde sunulan opsiyonlar arasında. Atlas’ta sunulan yenilikler arasında çarpışma sonrası fren sistemi yer alıyor. Bu sistem çarpışmanın algılanması durumunda airbag sistemiyle birlikte frenlemeyi sağlayarak olası hasarı minimuma çekmek için kinetik enerji üreterek devreye giriyor.
Volkswagen Atlas, Amerika’nın Tennessee eyaleti sınırları içerisinde bulunan ve Passat’ın da üretiminin yapıldığı Chattanooga bölgesinde üretilecek. Önümüzdeki ay düzenlenecek olan Los Angeles Otomobil Fuarı‘nda ilk kez kullanıcılarla buluşacak olan Volkswagen Atlas, 2017’nin son çeyreğine doğru Rusya ve Orta Doğu ülkelerinde de satışa sunulacak.