reklamı kapat

POPÜLER

Samsung Galaxy Note 8 incelemesi

YÜKSEK PERFORMANS

Samsung Galaxy Note8’in teknik özellik kağıdına baktığınızda bir detay dikkatinizi çekmiş olabilir. Aslında bu daha önce de karşılaştığımız bir detay. Galaxy Note8’in Türkiye’ye gönderilen versiyonunda Snapdragon işlemci bulunmuyor. Bunun yerine cihazda Samsung’un Exynos 8895 işlemcisi yer alıyor. 6 GB RAM ile çalışan cihazın fazlasıyla hızlı olduğunu söyleyebiliriz. Etkileyici bir performans sunan Galaxy Note8’in açamayacağı uygulama ya da oyun yok. 64 GB dahili hafıza sunan Galaxy Note8’in hafızasını da microSD kart desteğiyle 256 GB’a kadar artırabiliyorsunuz. Cihazın AnTuTu puanını da söyleyelim: 179.098. Galaxy Note8 üzücü bir şekilde Android 8.0 ile gelmiyor. Android 7.1.1 yüklü cihaz akıcı bir deneyim sunuyor. Galaxy S8’deki arayüzü kullanan cihazda uygulamalar ekranını açmak için aşağıdan yukarı doğru ekranı sürüklemeniz gerekiyor. Basit bir arayüz sunan cihaz, Edge ekran özelliklerine de sahip.

Edge ekranda favori kişileriniz, sık kullandığınız uygulamalar listeleniyor. Ancak bu ekranı ayarlardan zenginleştirmek mümkün. Yine de sınırlı Edge ekran tercihinde bulunabildiğinizi hatırlatalım. Cihazın pil performansı ise açıkçası kullanıcıdan kullanıcıya göre değişkenlik gösterir. Örneğin cihazın ekran çözünürlüğünü FHD+’ta tutarsanız daha uzun ömürlü olacaktır. Ancak pil gücü 3.300 mAh ki bu da fena değil. Her ne kadar artık 4.000 – 5.000 mAh’lik neredeyse harici pil cihazı gibi telefonlar piyasa da yerini alsa da 3.300 mAh de ortalama bir kullanımda günü rahat rahat çıkarır. Ki Galaxy Note8 hızlı şarj özelliğiyle geliyor ve kutu içinden çıkan adaptörü de buna uyumlu. Cihazın kablosuz hızlı şarjı desteklediğini de yazımıza ekleyelim.

Galaxy Note8, Bixby yüklü geliyor. Bilmeyenler için küçük bir not düşelim, Bixby Samsung’un akıllı asistanı. Ancak ne yazık ki Bixby Türkçe dil desteği sunmuyor. Öte yandan İngilizce komutlara cevapları fena sayılmaz. Örneğin Bixby’ye “Facebook’u indir” dediğinizde Play Store’a girip uygulamayı indirmeye başlıyor. Siri ise sadece App Store’da o uygulamayı aratıyor. Bixby İngilizce pek çok komutu anlayıp karşılık verebiliyor. Ancak Bixby’i kullanmayacaksanız, cihazın solundaki Bixby tuşu bir süre sonra sizin için sinir bozucu olabilir. Çünkü tuşa basınca Bixby açılıyor. Bunu engellemek için Ayarlar’dan Bixby ayarlarına girerek o tuşun işlevini kapatabilirsiniz.