reklamı kapat

POPÜLER

Samsung Gear 360 (2017) incelemesi

4K ÇEKİMLER

Gear 360 (2017)’deki değişimler sadece fiziksel olmamış elbette. Kamerada f/2.2 diyafram açıklığına sahip 8,4 megapiksel çözünürlüğünde iki adet lens yer alıyor. Kamera 360 derece çekim modunda maksimum 4096×2048 piksel videolar kaydediyor. Ancak burada şuna dikkat etmekte fayda var, bu videolar 24 fps’de kaydediliyor. 30 fps için çözünürlüğü 2880×1440 piksele düşürmek gerekiyor. 60 fps içinse biraz daha fedakarlıkta bulunup 2560×1280 piksel çekimler yapabiliyorsunuz. Bir önceki cihazla ilgili incelememizi okuyanlar hatırlayacaktır, Gear 360 cihaz uyumluluğu konusunda oldukça kısıtlı. Söz konusu Samsung cihazlar olduğunda tüm özelliklerini rahatlıkla kullanabildiğiniz kamera, diğer cihazlara gelince özelliklerin altını kısıveriyor. Bunu biraz açmak gerekirse, hem Samsung hem de iOS ile test ettiğimiz Gear 360 (2017)’de çekim sırasında çektiğiniz şeyi ekrandan kontrol etmek istiyorsanız bunu iOS ile yapamıyorsunuz. Samsung ile ise çekim sırasında telefon ekranında bir görüşümüz oluyor. Bir diğer can sıkıcı detay ise canlı yayın özelliği. Eğer kamerayı Samsung cihazla kullanmıyorsanız üzgünüz, canlı yayın hayallerinize veda edebilirsiniz ki bize göre Gear 360 (2017)’nin en işlevsel özelliği de canlı yayın… Bir başka sıkıntı da bağlantı. Samsung cihaza Bluetooth ile bağlanan Gear 360 (2017), iOS’te Wi-Fi bağlantınızı işgal ediyor. Kısacası cihazdan tam performans alabilmeniz için ya Samsung ya da Samsung kullanmanız gerekiyor. Android diğer cihazlarla da olmuyor yani.


Cihazın video kayıt performansını ise ne yazık ki çok yeterli bulmadık. Profesyonellerden ziyade amatör kullanıcılara hitap eden Gear 360 (2017), gündüz ortalamanın üstünde bir performans sergilerken düşük ışıkta performansı da düşürüyor. Öte yandan mikrofonunun oldukça iyi iş çıkardığını söylememiz gerek. Etraftan gelen sesi alma konusunda bir hayli başarılı olan mikrofonda rüzgar önleme özelliği de bulunuyor.

Gear 360 (2017) çift lenste 15 MP’ele kadar, tek lenste ise 3 megapiksele kadar fotoğraflar çekebiliyor. fotoğraf performansını video performansına kıyasla bir parça daha beğendiğimiz Gear 360 (2017)’de elde fotoğraf çekmek de selefine kıyasla daha kolay olmuş. Çünkü çekim tuşu hemen baş parmağınızın altında yer alıyor. Tabii çekimler sırasında düşük ışıkta yine bir gren oluşumu gözlemlediğimizi ekleyelim.


Öte yandan cihazın uygulaması size fazla bir şey sunmuyor. Samsung kullanıcısıysanız tek tuşla YouTube veya Facebook üzerinden canlı yayın yapabiliyorsunuz ki bu özellik cihazın kurtarıcısı olmuş adeta. Çünkü uygulama üstünde video düzenleme gibi bir şansınız yok. Kaydettiğiniz videoları indirip öyle düzenlemeniz lazım. Yani genel kullanıcı için süreç bir süre sonra eziyete dönüşüyor. Ancak anlık video yayınlarında düzenleme, kesme, biçme gibi dertler olmadan 360 derece video çekimlerin keyfine varabiliyorsunuz. Kamerada canlı yayın dışında Video, Fotoğraf, Zaman atlamalı, Video döngüsü ve Yatay HDR olmak üzere beş farklı çekim modu bulunuyor. Çekim sırasında uygulaması aracılığıyla pozlama, White Balance gibi ince ayarlar yapmak da mümkün oluyor. Ayrıca ekranda takip edeceğiniz görüntünün formunu da belirleyebiliyorsunuz. 360, yuvarlak, geniş, ikili ve panoramik seçeneklerinden en rahat edeceğiniz formu tercih edebilirsiniz.

Cihazın 1.160 mAh kapasiteli pili ise açıkçası harikalar yaratıyor diyemeyiz. Çekim modunuza göre pil süresi farklılık gösterecektir elbette. Ancak yanınızda mutlaka bir harici şarj cihazı taşımaya özen gösterin deriz.