reklamı kapat

POPÜLER

Spotify

Spotify, Rusya’da fiziksel operasyonu durdurma kararı aldı

Çevrimiçi müzik pazarının en önemli ismi konumunda yer alan Spotify, Rusya’da fiziksel operasyonu durdurma kararı aldı.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali üzücü şekilde devam ediyor. Bu yüzden her iki taraftan da yüzlerce kayıp verilmiş durumda. Yaşanan saldırılar nedeniyle birçok ülke Rusya’ya ciddi yaptırımlar açıkladı. Bu şirketler arasına Spotify da dahil oldu. Firma bugün Rusya’da fiziksel olarak operasyonu durdurma kararı aldı. Rusya’daki ofisini kapatan Avrupa merkezli firma, aynı zamanda Rusya devletine bağlı reklam içeriklerini de engellediklerini duyurdu. Buna karşın servisin Rusya’da müzik dinleme hizmetine devam edeceği aktarıldı. Ancak bu da kesin değil ve yakında kapatılabilir. Spotify öncesinde en çok ses getiren adımı Apple atmıştı.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mykhailo Fedorov, Apple’ın aktif CEO’su Tim Cook’a resmi bir yazı gönderdi ve Apple’ın Rusya merkezli ürün satışlarını bitirmesini istedi. Fedorov aynı zamanda uygulama marketi App Store’a erişimin kapatılmasını da istemişti. Apple geçtiğimiz akşam bu adımı attı ve Rusya merkezli ürün satışları durdurdu.

Bu arada Apple, ürün satışına ek olarak bir yasaklama da yaptı. Firma Rus devletine bağlı RT News ve Sputnik’in uygulamalarını App Store’dan kaldırdı. Ek olarak Apple Maps’in canlı trafik özelliği Google Maps için de yapıldığı gibi Ukrayna merkezli olarak kapatıldı. Bu sayede işgalciler buralardan herhangi bir veri elde edemeyecek.

Ukrayna’da yaşananlar hakkında Tim Cook Twitter’dan şunu yazmıştı: “Ukrayna’daki durum için derin endişe duyuyorum. Oradaki ekiplerimiz için elimizden geleni yapıyoruz ve gereken yerel insani yardım çabalarını destekleyeceğiz. Şu anda zarar görenleri ve tehlikede olanları düşünüyorum ve barış isteyenlere destek veriyorum.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bir kez daha belirtmek istiyoruz. Yaşanan bu savaşın bir an önce bitirilmesini ve özellikle sivillere zarar gelmemesini temenni ediyoruz. Ülkelerin günümüzde diplomatik yollardan sapmaması gerekiyor. Savaşın kimseye ama kimseye bir faydası olmuyor. Aynı şekilde savaşların hiçbir zaman bir galibi de olmuyor. Taraflar her zaman büyük kayıplar yaşıyor.

Spotify hamlesi yanında bu da ilginizi çekebilir: Motorola’nın uzaktan kablosuz şarj teknolojisi