reklamı kapat

POPÜLER

Apple

Türkiye de listede; 2020’nin ikinci yarısı için Apple Şeffaflık Raporu çıktı

2020’nin ikinci yarısı için Apple Şeffaflık Raporu kısa süre önce yayınlandı. Apple bu liste ile kendisine gelen istekleri gözler önüne seriyor.

Direkt olarak burada göz atabileceğiniz İngilizce olarak hazırlanan 2020’nin ikinci yarısına özel Apple Şeffaflık Raporu, Apple’a geçtiğimiz aylarda gelen farklı konulardaki inceleme / veri görme vb. gibi talepleri gözler önüne seriyor.

Birden fazla tablodan oluşan raporda, Türkiye’nin Apple’a yönelik talepleri de “rakamsal olarak” gözler önüne seriliyor. Apple elbette isteklerin tam olarak ne olduğunu gizli tutuyor. Tabloya bakıldığı zaman Türkiye’den Apple’a aşırı oranda talep gitmediği görülüyor.

Apple ile veri alma özelinde en çok iletişime geçen ülke Almanya olarak görünürken, Asya-Pasifik bölgesindeki ülkeler de güncel Şeffaflık Raporu kapsamında talep konusunda üst sıralarda bulunuyor.

Apple Şeffaflık Raporu özelinde şu açıklamayı yapıyor:

“Apple, zaman zaman, bilgi veya işlem talepleri içeren çeşitli yasal tebligatlar alıyor. Şirket, hükümetlerin ve özel kuruluşların, müşteri bilgilerini ve verilerini talep ederken geçerli yasa ve tüzüklere uymalarını istiyor.

Yaptığımız sözleşmelerle, hizmet sağlayıcılarımızın Apple verilerine ilişkin resmi bilgi taleplerinde geçerli standartlarımıza uymalarını zorunlu kılıyoruz. Hukuk ekibimiz, taleplerin geçerli bir yasal dayanağa sahip olduğundan emin olmak için tüm talepleri inceliyor. Bir talebin geçerli bir yasal dayanağı varsa o taleple ilgili verileri sunuyoruz.

Bir talebin geçerli bir yasal dayanağı yoksa ya da talebin belirsiz, uygunsuz veya aşırı geniş kapsama sahip olduğunu düşünüyorsak talebe itiraz ediyor ya da onu reddediyoruz. Altı ayda bir, taleplerle ilgili bir rapor yayınlıyoruz.

Müşterilerimiz adına daha fazla şeffaflık ve veri güvenliği sunmak için çalışmaya devam edeceğiz.

Şirket olarak, ürün veya hizmetlerimizden herhangi biri için asla bir arka kapı ya da genel bir giriş parolası oluşturmadık. Hükümetlerin Apple sunucularına doğrudan erişmesine asla izin vermedik. Ve asla da izin vermeyeceğiz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple ayrıca Emniyet Kuruluşlarını Destekleme Programı da yürütüyor

Firma bu konuda ise şunları aktarıyor:

“İçinde yaşadığımız toplumda güvenliğin sağlanması ve sürdürülmesinde emniyet teşkilatlarının kritik bir rol oynadığına inanıyoruz. Bir bilgiye sahipsek, geçerli bir yasal süreç çerçevesinde bizden istenen bilgiyi verme tutumumuzu daima koruduk. Emniyet teşkilatlarının süregelen dijital kanıt ihtiyaçlarının farkındayız.

Bu doğrultuda, hukuk departmanımızın bünyesinde, dünya çapındaki emniyet teşkilatlarından gelen tüm yasal talepleri değerlendiren ve yanıtlayan uzmanlardan oluşan özel bir ekip bulunuyor. Ekibimiz 7 gün 24 saat acil talepleri de yanıtlıyor.

Tüm dünyadaki hükümet kurumları ve emniyet teşkilatları için yasal süreç yönergeleri yayınlıyoruz. Ayrıca yılda iki kez, aldığımız talep türlerini ve bu talepleri nasıl yanıtladığımızı ayrıntılarıyla açıklayan şeffaflık raporları yayınlıyoruz.

Bunlara ek olarak, Apple’ın elindeki veri türleri ve bu verileri yasal süreç yönergelerimize uygun bir biçimde nasıl elde edebilecekleri konusunda emniyet yetkililerine düzenli eğitimler veriyoruz.”

İlginizi Çekebilir

Microsoft’un oyun tarafına özel kulaklığı