reklamı kapat

POPÜLER

Twitter LOG Tasarım

Twitter, “Makaleler” ve “Topluluklar” özelliklerini geliştiriyor

Sosyal medyanın bir numaralı haber alma merkezi konumunda yer alan Twitter, “Makaleler” ve “Topluluklar” özelliklerini geliştiriyor.

Twitter, daha önce de aktardığımız üzere kurulma temeli özelinde karakter limitine sahip bir servis. Bu limiti uzun süre önce 140’tan 280’e çıkaran ancak bu halen birçok kişiye yetmeyen servis, bu konuda en son Tweet Dizisi altyapısını hayatımıza dahil etmişti. Tweet dizisiyle birden fazla Tweet’i birbirine bağlayarak uzun paylaşımlarda bulunabiliyorsunuz. Ancak bu çok da kullanışlı sayılmıyor ve bu yüzden yakında “Makaleler” özelliği geliyor.

İlk olarak Jane Manchun Wong tarafından bulunan Makaleler özelliği, kişilerin çok uzun içerik paylaşımı yapmasına imkân tanıyacak. Makaleler için tarayıcı sürümüne ve uygulamalara özel bir kategori koyacak firma, bu kategoride paylaşılan tüm kişisel makaleleri gözler önüne serecek.

Yüksek ihtimalle 2-3 ay içerisinde geniş çaplı olarak kullanıma sunulacak özellik, ortaya çıktığı kadarıyla temel metin düzenleme özelliklerine de sahip olacak. Bunlar arasında kelimeleri koyu ya da eğik yapma, kelime altına ya da üstüne çizgi koyma ile kod ekleme seçenekleri yer alacak. Twitter sözcüsüne göre Makaleler hakkında yakında detaylı bilgiler verilecek.

Twitter bugün daha önce duyurulan “Topluluklar” özelliğiyle de gündemde yer alıyor. İlerleyen dönemde herkese açılacak özellik, spesifik konuları takip etmek isteyen ve sadece belirli konularda konuşmayı sevenler için tasarlanıyor. Twitter Toplulukları için firmanın açıklaması şöyle:

“Twitter Toplulukları, insanlara bağlantı kurmak, paylaşmak ve en çok önemsedikleri tartışmalara yakından bakmak için özel bir yer sağlamak için oluşturuldu.

Topluluklar, Twitter’da Topluluk kurallarını uygulayan ve sohbetleri bilgilendirici, ilgili ve eğlenceli tutan yöneticiler ve moderatörler tarafından başlatılır ve yönetilir. Topluluğa katılma davetini kabul eden kişiler üye olur.

Topluluklardaki Tweetler, Twitter’da herkes tarafından görülebilir ancak yalnızca Topluluğun içindeki diğer kişiler tartışmaya katılabilir.”

İşte bu özellik için yeni geliştirmeler yapılıyor. Bunlardan birisi ise katılım ile alakalı. Önümüzdeki günlerde yöneticiler Topluluklar’a kimin dahil olabileceğini daha iyi kontrol edebilecek. İstenirse topluluk herkese açık olacak, istenirse sadece davetiye temelli giriş seçilebilecek. Bu sadece ciddi şekilde bir düzen kurulabilecek.

İlginizi Çekebilir: Motorola’nın uzaktan kablosuz şarj teknolojisi