reklamı kapat

POPÜLER

1960 model Volvo’ya 38,8 litrelik tank motoru projesi gerçek oluyor! [Galeri]

 - Güncelleme: 21 Kasım 2017 19:30

Halihazırda tamamlanma sürecinde olan ve özel yapım parçalarla bir araya getirilen proje tank olarak nitelendirilen Volvo’ya gerçek bir anlam katıyor.

Ferrari, Alfa Romeo, Lamborghini, Bentley, Rolls-Royce… Şu anda okumakta olduğunuz ve sayısını kolayca artırabileceğimiz bu otomobil üreticilerinin çıkış noktasında belirli bir felsefe yatmakta. Bunlardan kimileri egzotik performans otomobiller üretmek üzerine bir yol seyrederken kimileriyse prestij ve lüksün tanımı olmak için yarışır. Volvo‘nun bu aşamada konumlandığı noktaysa şüphesiz güvenlik. Emniyet kemerinden çocuk koltuğuna kadar otomobil dünyasına güvenlik anlamında öncü olmuş olan markayı çoğu kişi “tank” olarak da nitelendirir. Mercedes ve BMW için de duyabileceğiniz “tank” benzetmesi, hayata geçirilen bu projeyle birlikte tırnak içinden çıkarak bir anlamda gerçeğe dönüşüyor.

Motorla birlikte şasi de tamamen değişiyor

1960 model Volvo PV544 üzerine gerçekleştirilmekte olan bu projenin başrolünü 38.8 litrelik on iki silindirli bir tank motoru alıyor. Standart versiyonun şasi ve karoserinde hatırı sayılır bir uzatma işlemine gittiğini gördüğümüz geliştirme ekibi akıllarımıza hotrod modellerini getiriyor. Araca entegre edilen motorsa İkinci Dünya Savaşı‘nın sonrasında üretilmiş Rus tankı T-55‘den alınmış. 30 yıl boyunca kullanıldığı söylenen bu 700 beygirlik motorla birlikte projenin ismi de Brobandvagn 971 olarak karşımıza çıkıyor. Şasi ve gövde bölümünde yapılan özel işlemlerin ardından toplam uzunluğu 10 metre‘ye yaklaşan projeyi hazır hale getirmek için çalışmalarına devam eden ekibin, ortaya nasıl bir iş çıkartacağını koyulacak son noktanın ardından hep birlikte göreceğiz. O ana dek gözlerimizi ovuşturarak halihazırdaki detaylarda kaybolmaya devam edebiliriz.