reklamı kapat

POPÜLER

Epson PhotoPC fotoğraf makinesi

1995 yılında dijital fotoğraf makineleri nasıldı? [Video]

Günümüzde çok gelişmiş fotoğraf makinesi modelleri kullanıyoruz. Bu makineler artık üzerlerinde OLED vizörler, dokunmatik ekranlar ve kablosuz bağlantı teknolojileri taşıyor. Biliyorsunuz Giriş seviyesi modeller bile çok büyük baskılar almanıza imkan tanıyan çözünürlük sunuyor. Peki fotoğraf makineleri 1995 yılında nasıldı?

Bunu göstermek isteyen Lazy Game Reviews isimli YouTube kanalı, karşımıza 1995 yılından bir Epson marka fotoğraf makinesi ile çıkıyor. Esasen Sanyo firması tarafından geliştirilen ve Epson’a lisanslanan model, “PhotoPC” ismine sahip. O zaman 500 dolar altında satılan ilk renkli dijital fotoğraf makinesi olma özelliğini taşıyan PhotoPC, teknolojinin nereden nereye geldiğini gösteriyor. Baktığımız zaman fotoğraf makinesi 640×480 piksel çözünürlükte fotoğraflar çekebiliyor. Artık bu çözünürlük basit cep telefonlarında bile bulunmuyor. 1 MB’lık dahili hafızasına tamı tamına 16 fotoğraf saklayabilen fotoğraf makinesi, bu fotoğrafları bilgisayarlara da aktarabiliyor. O zaman USB yaygınlaşmadığı için bağlantı eski tip kablolar üzerinden kuruluyor. Bünyesinde bir flaş yer alan ürün, gücünü dört adet AA kalem pilden alıyor. İçerisindeki fotoğrafları güce ihtiyaç duymadan 1 yıl kadar tutabildiği söylenen Epson PhotoPC, üzerinde çok ufak bir de LCD taşıyor. Bu ekranda temel çekim bilgileri yer alıyor.

“Nereden nereye”

Sadece 450 gram ağırlığa sahip olduğu belirtilen fotoğraf makinesi, güzel bir nostalji yaptırıyor. Dediğimiz gibi teknolojinin geldiği seviyeyi görmek adına çok güzel bir örnek oluşturan PhotoPC, bu video ile tarihin tozlu raflarından tertemiz şekilde çıkmış görünüyor.

Video