reklamı kapat

POPÜLER

iPhone

2007 öncesinde tasarlanmış ilginç iPhone prototipi gündemde

Teknoloji devi Apple’ın mobil dünyayı değiştiren ürünü iPhone için 2007 öncesinde tasarlanmış ilginç bir prototip gündemde ses getirdi.

Apple’ın batmaktan kurtaran ürün iPod, Apple için sürpriz olmayacağı üzere iPhone’a temel olan bir cihaz oldu. Hatta ortaya çıktığı kadarıyla Apple, iPod kasasında bir telefon prototipi dahi hazırlamış. iPod’un babalarından Tony Fadell tarafından ortaya çıkarılan bu prototip, oldukça ilginç görünüyor. Üst kısımda ufak bir ekranı olan cihaz, aktarıldığı kadarıyla hareketli bir alt kısma sahip. Bu kısmın bir tarafı standart iPod kontrol sistemine sahipken, diğer kısmında rakamlar yer alıyor. Bu cihazın üçüncü parti bir firma tarafından kendileri için üretildiğini belirten Fadell, cihazda bir kamera olduğunu da belirtiyor. Steve Jobs’un iPod ile iPhone arasında bir bağ kurulmasını istediğini belirten Fadell, daha sonra 2007’de tanıtılan orijinal tasarımda karar kılındığını aktarıyor. Bu karar açık olarak Apple’ın tarihindeki en önemli ve doğru kararlar arasında yer alıyor.

Bu arada artık Apple’da olmayan Tony Fadell tarafından Apple’ın tam ekran iPod prototipleri geliştirdiği de ortaya çıktı. Ancak o prototipler gerçek olmadı, daha sonra firma iPod’lar için son noktayı iPod touch ile koydu. İlginç olarak Apple halen iPod touch modelinin satışını yapıyor. Ürün Türkiye’de 32 GB için tam 3.800 TL fiyata sahip.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Eylül ayında yapılacak Apple etkinliğinde karşımıza 6,1 inç OLED ekranlı iPhone 14, 6,7 inç OLED ekranlı 14 Max, 6,1 inç 120 Hz OLED ekranlı iPhone 14 Pro ve 6,7 inç 120 Hz OLED ekrana sahip 14 Pro Max modelleri çıkacak.

iPhone gelişmeleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Xiaomi imzalı robot köpek CyberDog ile tanışın