reklamı kapat

POPÜLER

“2011, büyük ekranlı akıllı telefonların yılı”

 - Güncelleme: 31 Mart 2011 15:56

Sezer konuyla ilgili olarak, “Tüketicinin ihtiyaçlarına yönelik her çözümün ürün portföyümüzde yer alması bizim için önemli. Bunun bir açılımı olarak hem Android, hem Windows, hem de kendi işletim sistemimiz olan Bada tabanlı ürünleri son kullanıcılarla buluşturuyoruz. Uygulamalarsa akıllı telefonların olmazsa olmaz parçaları. Bu noktada Samsung Apps uygulama mağazası, zengin içeriğiyle kullanıcılar ve geliştiriciler için önemli bir platform konumunda. Samsung Apps, hem Bada hem de Android işletim sistemi altında çalışıyor. Samsung Apps’e ek olarak Başarı Mobile ile yaptığımız bir ortaklıkla Android işletim sistemi altında çalışan S-Android Market mağazasını da geçtiğimiz günlerde kullanıcıların beğenisine sunduk,” açıklamasını yaptı.

YAKIN GELECEKTE TABLETLER, PC’LERİN YERİNİ ALACAK
Samsung, Galaxy Tab ile iPad’in karşısına ciddi bir rakip olarak çıktı ve şu anda da önemli bir noktada duruyor. Türkiye’deki kullanıcılar arasında da dikkatleri çeken tabletler konusunda açıklamalarda bulunan Cem Sezer, tabletlerin geleceğin mobil dünyasında önemli bir yeri olacağı kanaatinde ve “Benim düşüncem yakın gelecekte özellikle ev kullanımında tabletlerin geleneksel PC’lerin yerini alacağı yönünde. Galaxy Tab gerçekten çok başarılı bir tablet. Rahatlıkla söyleyebilirim ki Android platformunu kullanan, bugüne kadar üretilmiş en başarılı mobil ürünlerden biri. Aynı zamanda bir telefon olduğu için görüntülü görüşmeye de olanak veriyor. Flash desteği sayesinde sınırsız bir online deneyim yaşatıyor. Tabletlerin dünya pazarında olduğu gibi Türkiye’de de çok başarılı olacağı kesin. Samsung olarak bizim de bu pazardan beklentilerimiz çok yüksek. Galaxy Tab’in de benzersiz özellikleri ve rakiplerine göre üstün yönleriyle çok başarılı olacağına eminiz,” dedi. Galaxy Tab’in Flash desteğini vurgulayan Sezer, cihazın yaşattığı online deneyimi ve 7 inçlik ekranı ile ceket cebinde bile rahatlıkla taşınabilir boyutlara sahip olmasını cihazın diğer artıları olarak sıralıyor: “Bunlara ek olarak Galaxy Tab, Swype desteği sayesinde dokunmatik klavye ekranında elinizi kaydırarak çok kolay metin girişine olanak veriyor. Full HD video oynatma yeteneği, Gmail, Google Maps ve diğer Google tabanlı uygulamalar, dahili GPS gibi özellikleriyle ön plana çıkıyor.” Ayrıca Cem Sezer, Samsung Apps ve geçtiğimiz günlerde lansmanı yapılan S-Android marketin, Android uygulama mağazasına alternatif olarak sundukları platformlar olduğunu dile getiriyor.

2010 VE 2011 DEĞERLENDİRMESİ
Cem Sezer, Samsung tarafında nasıl bir yıl geçirdiklerini şu sözlerle ifade ediyor: “2010 yılı bizim açımızdan çok başarılıydı. Birçok yeniliği sunduğumuz verimli bir yıl oldu. Bunlardan ilki, yılın ilk yarısı kullanıcıların beğenisine sunduğumuz Bada işletim sistemine sahip ilk cihaz Wave oldu. Wave, çok iyi bir satış grafiği yakaladı. Geçtiğimiz aylarda sunduğumuz Galaxy S ise bu yılın ikinci önemli modeliydi. Beklenildiği gibi çok başarılı gidiyor. Kasımın ilk haftası sunacağımız 2.2 Froyo yükseltmesiyle birlikte cihazı yeni satın alacak olanlar da halihazırda kullananlar da çok daha iyi bir Galaxy S deneyimiyle tanışacaklar.” 2011 beklentilerini de merak ettiğimiz Sezer, önümüzdeki yıldan beklentilerinin çok yüksek olduğunu belirtiyor: “Her yıl olduğu gibi birbirinden başarılı ürünleri tüketicinin beğenisine sunacağız. 2011 yine akıllı telefonların yılı olacak. Çok başarılı Bada, Android ve Windows Phone 7 tabanlı ürünler raflardaki yerini alacak. 2011’in en önemli trendi bence büyük ekranlı akıllı telefonlar olacak. Android işletim sistemi her geçen gün daha da yetenekli hale geliyor. Özellikle ekim ayı içinde duyurulan internet üzerinden sesli komutla arama yapabileceğimiz Voice Search özelliği Türkçe dil desteğiyle üzerine çok konuşulacak özellikler arasında.”

DOKUNMATİK EKRANLARIN YÜKSELİŞİ
Son olarak Türkiye’de satılan dokunmatik ekranlı Samsung telefonların, satışta olan Samsung telefonlarının yarısından fazlasını oluşturduğunu belirten Cem Sezer’den Samsung olarak dokunmatik ürünler konusunda net bir tutum sergilediklerini; gelecekte tuş takımlarının yerini dokunmatik ekranların alacağından kuşku duymadıklarını öğreniyoruz. Sosyal medya ve internet deneyiminin telefon seçiminde önemli bir kriter olduğunu belirten Sezer, giriş seviyesi dokunmatik ekranlı modellerinin fazlaca beğeni topladığını ifade ediyor.