reklamı kapat

POPÜLER

2014 yılında satılan tüm kamera sensörlerinin yüzde 40’ında Sony imzası var

Sony, dünyanın en popüler akıllı telefon ve kameralarını üretmiyor ancak şirketin sektörün genelinde donanım tedariği konusunda önemli bir rol üstlendiği aşikar. Örneğin kamera sensörleri Sony adına önemli iş kollarından ve bu konu ile ilgili olarak 2014 yılını kapsayan rakamlar paylaşıldı. Buna göre Sony, 2014 yılında satılan tüm görüntü sensörlerinin yüzde 40’ını üreten şirket konumunda yer alıyor.

iphone-6-galaxy-s6

iPhone 6 modelinde Sony tarafından üretimi yapılan görüntü sensörleri kullanılıyor. Bu popüler akıllı telefonun her satışı, Sony adına da kasasına giren 20 dolar anlamına geliyor. Üstelik son dönemin en iddialı akıllı telefonlarından Samsung Galaxy S6’da da Japon teknoloji şirketinin kamera sensörleri kullanıldı ve söz konusu model için de satış beklentileri bir hayli iddialı.

Sony adına yükselen bu donanım tedariği unsuru, küresel talebin karşılanması için yatırımları da beraberinde getiriyor. Şubat ayında Sony’nin kendi sensör fabrikaları için 1 milyar doların üzerinde yatırım yaptığı söyleniyor. Sony, gelecekte de kamera sensörü üretimi ile yüksek gelirler elde etmeye devam edecek gibi görünüyor.