reklamı kapat

POPÜLER

2016 Honda Civic için yapılmış birbirinden kışkırtıcı modifikasyonlar

 - Güncelleme: 02 Kasım 2016 13:16

SEMA 2016 (Specialty Equipment Market Association) organizasyonunda nasibini alan bir diğer model Honda Civic oldu. Yerel üreticiler ve Honda takımının ortaya çıkardığı özel tasarımlar meraklılarının ilgisi çekiyor.

10. jenerasyonuyla otomobil tutkunlarıyla buluşacak olan Honda’nın efsane modeli Civic, adeta dumanı tüten sabah simidi gibi taze. Yeni yeni showroomlardaki yerini alan ve satışa sunulmaya başlanan 2016 Honda Civic, yerel tasarım şirketleri tarafından modifiye edilmeye başlandı bile. SEMA 2016‘ya özel olarak tasarlanan birbirinden güzel Civic tasarımları, modelin hayranları tarafından ilgiyle karşılandı. Kimi tasarımcılar Civic’te orijinal Honda performans parçalarına yer verirken kimileri kendilerine has yorumlarıyla Honda Civic’e çok daha sportif ve dinamik bir karakter oluşturdu.

civicmodifiye5
Coupe ve Sedan kasaların tercih edildiği modifiye modellerde yer verilen jantlar, özel spoiler tasarımları, tamponlar dışında iç tasarımda da yer verilen hatlar daha hoş ve premium bir Honda Civic ile karşılaşmamızı sağlıyor. Tjin Edition tarafından geliştirilen ve sarı rengin hakim olarak tercih edildiği Civic Coupe’de sade bir güzellik tercih edilmiş. Yer yer Honda’nın performans kitlerine yer veren Tjin, özel olarak entegre ettiği alçaltışmış yarış süspansiyonlarıyla birlikte iç tasarımda deri detaylara yer veriyor.

civicmodifiye8
Mad Industries ekibi Tjin ekibine ek olarak aracın sürüş karakterine yeni bir boyut katan altyapı değişiklikleri üzerine yoğunlaşmış. Mavi üzerine siyah olarak tercih edilen renk kombinasyonuyla dikkat çeken Mad ekibinin Civic Coupe’si, stok modele ek olarak dahil ettiği karbonfiber kitlere, arka tampon tasarımına ve merkezde konumlandırılmış egzoz tasarımına dikkat çekiyor. İç tasarım hatları ve kokpitte, dış tarafta hakim renk olan mavinin çizgisel dokunuşlarına yer veren Mad ekibi bunlara ek olarak siyah deri döşemelerle premium bir iç tasarım vadediyor.

civicmodifiye12
Civic Sedan üzerine geliştirmeler yapan yerel firmalardan biri olan Meguiar‘ın Civic X konseptinde, yükseklik ayarına imkan veren Coilover süspansiyon kitine yer verilmiş. Kaput tasarımında karbonfiber parçalara yer veren Meguiar ekibi içeride ise alcantara döşemelere yer vermeyi tercih etmiş. Motorun teknik detaylarıyla ilgili herhangi bir bilgi vermeyen ekip, GReddy‘nin performans parçalarına kaputun altında yer verme nezaketini göstermiş.

civicmodifiye11
Honda’nın yarış versiyonu olarak da nitelendirebileceğimiz Coupe modelinde ise ilk dikkat çeken kuşkusuz arka tarafta konumlandırılan devasa spoiler. Honda’nın Amerika dahil olmak üzere dünya çapında düzenlenen yarış organizasyonlarına uygun olarak tasarladığı ve FIA’nın güvenlik standartları doğrultusunda geliştirilen roll cage’e sahip model, Aralık ayında düzenlenecek olan Thunderhill yarışlarında boy gösterecek.