reklamı kapat

POPÜLER

2017 BMW 5 Serisi, M Performans maskesini taktı

BMW, 2017 5 Serisi’ni yeni nesil M Performans paketiyle donatarak yenilenen tasarımın sportif kimliğini karşımıza çıkardı.

Ekim ayının ortalarına doğru G30 koduyla ve yeni nesil yüzüyle karşımıza çıkan 2017 BMW 5 Serisi, aradan geçen kısa sürenin ardından yeni nesil modellerde sunulacak olan M Performans makyajıyla karşımıza çıktı. Geçtiğimiz BMW M kitlerinde olduğu gibi aerodinamik ve performans kitiyle karşımıza çıkan BMW 5 Serisi’nde ön spoiler ile birlikte yan ve arka difizörlerde karbonfiber komponentler ve paslanmaz çelik egzoz kiti yer alıyor. Spor süspansiyon kitiyle birlikte, ağırlığı hafifletilmiş fren diskleri, kırmızı alüminyum kaliperler ve 20 inç boyutundaki yine ağırlığı azaltılmış jant takımı dış tasarımı tamamlayan tasarım elemanları olarak gözümüze çarpıyor.

20175seriesm2
Dış tasarımda olduğu gibi iç hatlarda da M paketin sportifliği ve zerafeti nasıl harmanladığı gösteren karbon ve alcantara karışımı bir manzarayla karşılaşıyoruz. Koltuklarla birlikte M Paket’in en karakteristik özelliklerinden olan üç kollu spor direksiyon tüm güzelliğiyle iç tasarımdaki bütünselliğin sürekli elimize temas eden elemanı olarak karşımızda duruyor.

20175seriesm13
Başlangıç seviyesi M paket motor iyileştirme değerlerine baktığımızda altı silindirli benzinli motorun 34 beygirlik bir değer artışıyla 360 beygir güce ve 50 nm’lik artışla 500 nm tork değerine sahip olduğunu görüyoruz. Benzinli ünitenin yanı sıra dizel motorlu seçeneklerde de sunulacak olan M performans geliştirmelerinin V6 motorun 27 beygirlik artışla 292 beygir güce ve 30 nm’lik artışla 650 nm tork değerine sahip olduğunu görüyoruz. Satışlarına 2017’nin yaz ayından itibaren başlanılması beklenen M Performans paket geliştirmelerinin, diğer model varyasyonlarına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

2017 BMW M5, M Performance tarihine geçmeye hazırlanıyor