reklamı kapat

POPÜLER

2020 Honda CR-V
2021 Honda CR-V

2017 Honda CR-V ve yenilenen tüm özellikleri

 - Güncelleme: 13 Ekim 2016 23:04

Honda‘nın SUV segmentindeki temsilcisi CR-V markanın yenilenen yüzü ile adeta baştan yaratıldı. İşte yenilenen tasarım yüzü ve motor seçenekleri ile 2017 model Honda CR-V‘nin tüm detayları.

Honda SUV ailesinin en büyük üyesi CR-V, Civic modelleri ile yenilenen markanın tasarım dilinin üzerine katılmış hali ile resmi olarak karşımıza çıktı. Beşinci jenerasyonu 2017 yılından itibaren asfalta çıkacak olan Honda CR-V yenilenen dinamik tasarımı, premium duruşu ve Honda’nın yeni motor seçeneğiyle tercih edilebilirlik konusunda rakiplerinden bir adım öne çıkabilecek özelliklere sahip.

2017-honda-cr-v-01
YENİ BİR GÖRÜNÜM
İlk olarak 2017 Honda CR-V‘yi yeni bir görünüme kavuşturan tasarımı ile başlayalım. Yeni Civic HB ile birlikte değişen markanın tasarım dilinin benzer hatlarını CR-V’nin ön panelinde de görmek mümkün. Honda’nın yeni geniş ön paneli, daha önceden Ford’un modellerinde gördüğümüz araca pozitif aerodinamik katkı sağlayan aktif ön panjur sistemi ve LED teknolojisine sahip far yapısı modelde fark yaratan özellikler arasında.

2017-honda-cr-v-03
CR-V’yi eski neslinden ayıran en büyük dış tasarım detayı ise arka tarafta gizli. Eski neslinde düz şekilde tasarlanan arka lambalar yeni CR-V ile birlikte tekrar yarım C formuna dönmüş durumda. Aracın arka tarafı demişken Honda’nın akıllı bagaj kapağı teknolojisine yeni CR-V’de yer verdiğini söylemeden geçmeyelim. 2017 Honda CR-V’ye ait tüm fotoğraflara haberin girişinde yer alan galeriden ulaşabilirsiniz.

2017-honda-cr-v-10
İÇ TASARIM
2017 CR-V’nin iç tasarımı da tıpkı dış tasarımı gibi dinamik ve daha premium şekilde yenilenmiş. Kullanılan malzemelerin kalitesi konusunda kendisine bir hayli güvenen Honda ekibi, aracın içine girdiğiniz andan itibaren farkın hissedileceği görüşünde. Yenilenen gösterge paneli, Apple CarPlay ve Android Auto destekli 7.0 inç büyüklüğündeki multimedya ekranı, çift bölgeli elektronik kliması elektronik park freni ve iç ambiyans aydınlatmaları ile 2017 CR-V’nin iç hatları da dış tasarımı gibi bir adım ötesini vadediyor. Yeni CR-V’nin güvenliği konusunda ise sürücüye yardımcı sürüş asistanı ile birlikte diğer standart elektronik sistemler eşlik edecek. Aracın 2,620 mm’den 2,660 mm‘ye genişleyen aks mesafesi içeride yolculuk edenler çok daha iyi diz mesafesi sunulduğunun rakamsal kanıtları arasında yer alıyor. Elbette bu rakamsal artış bagaj hacminde de etkisini hissettirecek.

2017-honda-cr-v-11
Honda CR-V’de yer verdiği değişiklikleri bir hayli zenginleştirmiş. Bu yeniliklerden kaputun altı da fazlasıyla nasibi almış bir şekilde karşımızda. Sadece 1.6 litre hacim seçeneği ile satışta sunulan CR-V’de artık 1.5 litre‘lik turbo ünite görev yapacak. Honda, 2017 CR-V’de yer verdiği motor ünitesinde hacim düşüklüğüne gitmiş olsada teknik değerler kısmında hiçte fena sayılmayacak değerleri yakalamayı başarmış. 2017 Honda CR-V, 1.6 litre’lik motoru ile 160 beygir güç 350 nm tork üretirken, yeni 1.5 litre’lik ünitesiyle 190 beygir güç 243 nm tork değerine sahip olacak. Yeni CR-V’nin ülkemizde sunulmayacak olan 2.4 litre hacminde bir motor seçeneği daha sunulması planlanıyor. Her iki motor seçeneği de CVT şanzıman ile kullanıcılara sunulacak. Yeni CR-V’de yeni yer alan bir diğer premium özellik ise uzaktan kontrol sistemi. Bu sistem ile kullanıcılar isterlerse yeni CR-V’ye uzaktan erişim sağlayarak motoru çalışır halde de getirebilecek.

Amerika’nın en çok satan SUV modelleri arasında yer alan CR-V’nin üretimi Amerika’daki tesislerde gerçekleştirilecek. Yenilenen ve çok daha yakışıklı bir forma kavuşan 2017 Honda CR-V’nin, önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde satışa sunulması bekleniyor.