reklamı kapat

POPÜLER

2017 model Nissan GT-R gücüne güç kattı

İlk konsepti 2001 yılında ortaya çıkan, yollara düşmesi ancak 2007’yi bulan Nissan GT-R, bugüne kadar ufak tefek değişimlerle varlığını sürdürdü. “Uygun fiyatlı” süper spor meraklılarının favorisi en büyük değişimini ise bu yıl yaşıyor. 2017 model Nissan GT-R, hem görüntü hem de performans itibarıyla şimdiye kadarkilerin en iyisi.

Yoluna çift turbo beslemeli 3,8 litre V6 motorla devam eden Japonya’nın Godzillası artık 565 beygir gücünde. 20 beygir daha güçlenen yeni GT-R için performans rakamları açıklanmış değil ancak 2016 modelinin 0-100 km/s hıza 2,7 saniyede ulaştığını hatırlatalım. 100 bin dolarlık bir süper spor için hiç de fena sayılmaz.

Kozmetik anlamda çok büyük değişimler geçirmeyen otomobil, Nissan tarafından “daha sportif ve daha keskin görünümlü” olarak nitelendiriliyor. Nitekim köşeli hatlarını koruyan GT-R, meşhur V-Motion ızgara tasarımının yer aldığı daha büyük ön panjuru, elden geçirilen kaputu, yeni titanyum egzozları gibi ufak tefek yeniliklere sahip. Yeniliklerin iç mekanda daha net görülebildiği otomobilde daha Nappa deri kaplı sportif koltuklar, daha büyük bilgi ekranı, elden geçirilen direksiyon simidi ve vites topuzu dikkat çekiyor.

2017 model Nissan GT-R yaz aylarından itibaren otomobil tutkunlarının beğenisine sunulacak. Süper sporlar içinde uygun fiyatlı diyebileceğimiz GT-R’ın yine yaklaşık 100 bin dolar fiyatla alıcı bulması bekleniyor.