reklamı kapat

POPÜLER

iPhone X

2017 yılının en iyi akıllı telefonları

 - Güncelleme: 29 Aralık 2017 09:01

2017 yılının bitmesine sayılı günler kala yılın en iyi akıllı telefonlarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Apple, Samsung, Huawei, LG ve Nokia yeni amiral gemisi telefonlarıyla pazara sıkı bir giriş yaptı.

Gerek tasarımları gerekse performanslarıyla büyük beğeni toplayan telefonlar bu yıl teknoloji tutkunlarının epeyce ilgisini çekti. Apple; iPhone X ve iPhone 8, Samsung; Galaxy S8 ve Galaxy Note 8, Huawei; P10 ve Mate 10 Pro, LG; G6 ve V30, Nokia ise Nokia 8 modelleriyle adından söz ettirdi. Bugünlerde yeni bir amiral gemisi telefon arayışı içindeyseniz sizin için hazırladığımız  bu yazı ilginizi çekebilir. Yazımıza ilk olarak Apple’ın amiral gemisi telefonuyla başlamak istiyoruz.

*Modeller alfabetik sıralanmıştır

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro

Huawei’nin amiral gemisi telefonu olma özelliğini taşıyan Mate 10 Pro, tasarımı ve sahip olduğu özelliklerle teknoloji tutkunlarının ilgisini çekiyor. Kirin 970 işlemcisiyle çok daha hızlı ve kişiselleştirilmiş bir mobil deneyim sunan Mate 10 Pro sekiz çekirdekli 10 nm’lik işlemciyle geliyor. İşlemcide yapay zeka destekli akıllı fotoğrafçılık için yeni ikili bir İSS bulunuyor. 6 inçlik FullView OLED ekranla gelen Mate 10 Pro, daha canlı ve çarpıcı renkler sunuyor. Leica imzalı çift arka kamerayı bünyesinde barındıran telefon aynı zamanda IP67 derecesinde suya ve toza da dayanıklı. Pil ömrünü en üst düzeye çıkarmak için güç dağıtımını akıllıca ayarlayabilen pil yönetim sistemine sahip Mate 10 Pro, 4.000 mAh güce sahip pile sahip. Huawei Mate 10 Pro’nun Türkiye’deki satış fiyatı ise 4.399 TL.

Video


iPhone X

iPhone X

Yeniden tasarlanan cam/paslanmaz çelik gövdesi ve güçlü performansıyla fark yaratan iPhone X, hem Apple fanlarının hem de teknoloji dünyasının beklentilerini karşılayacak yeniliklerle geliyor. Tüm iPhone modellerinde gördüğümüz ana ekran tuşu yeni modelle elvada diyor. Touch ID parmak izi sensörünün yerine Face ID adı verilen yüz tanıma sisteminin tercih edildiği iPhone X, güvenlikte yeni bir dönemi başlatıyor. Çerçevesiz OLED ekranı ve A11 Bionic işlemcisiyle fark yaratan iPhone X, 12 megapiksellik başarılı kamerasıyla da piyasadaki en iyi akıllı telefonlar arasında. iPhone X’un 64 GB’lık modelinin fiyatı 6.099 TL, 256 GB’lık modelinin fiyatı ise 6.899 TL.

Video


LG V30

LG V30
Daha önce V serisi modellerde görmeye alışık olduğumuz ikinci akran LG V30 ile tarihe karışıyor. LG V30’da ikinci bir ekran yerine çok daha etkileyi tek bir ekran yer alıyor. 6 inç boyutundaki nerdeyse çerçevesiz QHD+ (2880 x 1440) OLED FullVision ekran ön gövdenin %82’lik kısmını kaplıyor. Always on Display ve HDR10 destekli ekran, 18:9 en-boy oranına sahip. LG V30’da Snapdragon 835 işlemci yer alıyor. 4 GB RAM ile güçlendirilen cihazda 64 GB ve 128 GB olmak üzere iki farklı dahili hafıza seçeneği yer alıyor.  LG V30, 16 MP standart açılı (71°) ve 13 MP geniş açılı (120°) olmak üzere çift arka kamera ile geliyor. Bir ilk olarak; kameralardan 16 MP olan f/1.6 diyafram açıklığına sahip. 13 MP olan ikinci kameranın diyafram açıklığı ise f/1.9. LG V30’un Türkiye’deki resmi satış fiyatı ise henüz belli değil.

Video


Nokia 8

Nokia 8

Yekpare 6.000 serisi alüminyum gövdesiyle şık bir görünüm sunan Nokia 8, dört farklı renk seçeneğiyle geliyor. Parlak mavi, parlak bakır, temperli Mavi ve çelik renk seçeneklerine sahip olan telefon Android 7.1.1 yüklü geliyor. Üst segment telefonlardan aşina olduğumuz Qualcomm’un sekiz çekirdekli Snapdragon 835 işlemcisinin tercih edildiği telefonda 2K çözünürlüklü 5,3 inçlik IPS ekran ve 4 GB RAM bulunuyor. Telefonun dahili depolama kapasitesi 64 GB olsa da Nokia 8’in hafızası microSD kartlarla 256 GB’a kadar artırılabiliyor. Nokia 8’de Zeiss imzalı kamera kullanıyor. Mercek kalitesi açısından oldukça başarılı olan Zeiss, Nokia 8’de F/2.0 diyaframlı 13 megapiksel çözünürlüklü çift kamerasını sunuyor. Nokia 8’de kullanılan çift kamera iPhone 7 Plus’taki optik yakınlaştırma yapabilen sisteme benzemiyor. Huawei Mate 10 Pro’da olduğu gibi telefonun ana kamerası RGB sensöre, ikinci kamera ise monokrom sensöre destek veriyor. Nokia 8’in Türkiye’deki satış fiyatı ise 3.299 TL.

Video


Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 8

Samsung’un amiral gemisi telefonu Galaxy Note 8, şüphesiz bu yılın en iyi telefonları arasında yer alıyor. Tasarımıyla ve performansıyla fark yaratan Galaxy Note 8, bu yılın nisan ayında satışa sunulan Galaxy S8’den izler taşıyor. Tasarımına bakıldığında Galaxy S8’e benzeyen telefonu Galaxy Note 7 modeliyle kıyasladığımızda telefonda alt ve üstteki çerçeveler olabildiğince inceldiğini görüyoruz. 2.960 x 1.440 piksel çözünürlüklü 6,3 inçlik Super AMOLED ekranla gelen telefonda Mobile HDR Premium adı verilen bir ekran teknolojisi de kullanılıyor. Exynos 8895 işlemcisinden ve 6 GB RAM’den güç alan telefon Samsung’un ilk çift kameralı telefonu olma özelliği taşıyor. iPhone X’da olduğu gibi Galaxy Note 8’deki 12 megapiksel çift kamera 2 kat optik yakınlaştırmaya imkan tanıyor. Telefonun ön tarafında ise 8 megapiksel kamera bulunuyor. Samsung Galaxy Note 8’in Türkiye’deki satış fiyatı ise 4.999 TL.

Video

Peki sizce 2017 yılının en iyi telefonu hangisi?

Yükleniyor ... Yükleniyor ...