reklamı kapat

POPÜLER

2018 Peugeot 508

Instinct

2018 Peugeot 508’den gelen sızıntılarla tasarımdaki değişime ilk bakış

 - Güncelleme: 19 Şubat 2018 14:04

Uzun süredir kendisinden bir haber alamadığımız 2018 Peugeot 508’den gelen sızıntı fotoğrafları bizleri nasıl bir jenerasyonun beklediğini gözler önüne seriyor.

Peugeot’nun Cenevre Otomobil Fuaarı‘nda tanıtmasını beklediğimiz yeni jenerasyon 508 projesinden uzun bir süredir haber almıyorduk. En son geçtiğimiz yıl içerisinde kamuflajlı olarak kameralara yakalanan modelle ilgili ise elimizde iki net bilgi vardı. O dönem yapılan resmi açıklamayla birlikte aracın tasarım yapısının, Şubat 2017’de tanıtılan ve kullanıcılar tarafından büyük ilgi gören Instinct üzerine şekilleneceğiydi. İkinci parça ise, kokpit bölümünde artık 3008 ve 5008’de kullanılan dijital i-Cockpit teknolojisinin kullanılacağı üzerine oldu. 8 Mart itibarıyla kapılarını açacak olan fuar öncesinde ortaya çıkan sızıntıda, en azından şimdilik dış tasarımla ilgili verilen sözlerin tutulduğuna şahit oluyoruz.

Instinct

Peki ya önde?

Peugeot Heritage isimli bir Facebook sayfası üzerinden sosyal medyada paylaşılan iki karelik fotoğraflarda, 2018 Peugeot 508’in arka kısmındaki değişimine şahit oluyoruz. “Aslan Pençesi” formlu LED ışıklandırma grubunun, birebir şekilde Instinct konseptinden aktarılmasının yanı sıra çizgilerde de karakter farkı yaratan bir yapı var. Ön bölümüyle ilgili şimdilik net bir bilginin bulunmadığı araçta, buradaki LED grubunun da konsept üzerinden mi şekilleneceğini hep birlikte önümüzdeki günlerde göreceğimiz. Motor kısmında 1.6 ve 2.0 litrelik dizelin yanı sıra 1.6 litrelik THP benzinli seçeneğinin de sunulması beklenen 508’de, 2019’da hibrit motor opsiyonunu da göreceğiz. Kısa bir süre sonra resmi kaynaklardan da yavaş yavaş özellikleriyle ilgili bilgilerin geleceği yeni jenerasyonla ilgili gelişmeleri LOG.com.tr üzerinden takip edebilirsiniz.