reklamı kapat

POPÜLER

Qualcomm Snapdragon 855

2019 amiral gemilerine o güç verecek; karşınızda 5G destekli Snapdragon 855

Beklenen mobil işlemci Qualcomm Snapdragon 855 sonunda resmi olarak lanse edildi. 2019 Android amiral gemilerinde yer alacak işlemci, büyük performans artışı sunuyor.

Mobil dünyanın yeni nesil işlemcisi Qualcomm Snapdragon 855, sonunda resmi olarak karşımızda bulunuyor. Hawaii merkezli etkinlik kapsamında tanıtılan işlemci, henüz tam olarak detaylandırılmamış durumda. Ayrıntılı teknik detaylarının gün içinde ortaya çıkacağı belirtilen yeni nesil mobil işlemci, aktif olarak 5G desteğini taşıyor. Bu açıdan büyük önem arz eden işlemci, özellikle yapay zeka tarafında büyük artış vadediyor. Burada Snapdragon 845’e nazaran üç kat artıştan bahsediliyor. Söylendiği kadarıyla 4. jenerasyon AI Engine üzerine kurulan Snapdragon 855, 2019’da çıkacak yeni amiral gemilerini hiç olmadığı kadar akıllı hale getirecek gibi görünüyor. Bu altyapı ışığında bilişimsel fotoğrafçılık ve video yakalama konusunda da ciddi yeniliklerden bahsediliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Qualcomm Snapdragon 855, Kirin 980 ve A12 Bionic karşısına çıktı

Modelin resmi olmasa da sızdırılan bazı teknik detayları var. Bunlara baktığımız zaman işlemci TSMC’nin 7 nm üretim sürecinden çıkıyor. İşlemcinin dört çekirdeğinin 1,8 GHz hızından, iki çekirdeğinin 2,4 GHz hızında, bir çekirdeğinin ise 2,8 GHz hızında çalıştığı belirtiliyor. Snapdragon Elite Gaming optimizasyonlarına sahip Adreno 640 grafik birimine sahip olacağı dile getirilen işlemci, grafik tarafında eski jenerasyona ciddi fark atıyor. Önceki nesil işlemciden üç kat daha yüksek işlem gücü ortaya koyan yeni işlemci, 5G X50 modem ve 4G X24 modem taşıyor.

İlginizi Çekebilir

Çift çentikli Nubia X