reklamı kapat

POPÜLER

2019 Audi S4

2019 Audi S4 ailesi için sunulan yeni dizel motor seçeneği ve teknik özellikleri

Kısa süre içerisinde satış noktalarındaki yerini alacak dizel motorla birlikte 2019 Audi S4 çok daha orta şeker bir otomobile dönüşecek.

Audi‘nin RS’in ardından performans karakterini yansıtan seri konumda olan S rozeti üst paketlerden başlayıp aşağıya doğru çeşitlenmeye devam ediyor. Bu adımları ilk olarak S7, S6 ve S5 üzerinden atan Audi, geçtiğimiz yıl içerisinde RS4 Avant‘ı da sürece dahil etmişti. Şimdi ise yine basamak stratejisi üzerinden modellere dahil edilen dizel motor opsiyonu için S4’te dahil olma adımı Avrupa pazarında başlıyor. S4 Sedan ve Avant modellerinde tercih edilebilecekler listesine dahil olan 3.0 litrelik V6 dizel makine, hiç fena sayılmayacak performans değerlerine sahip.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bilinmesi gerekenler

Motorla ilgili paylaşılan teknik verilerin en üst kısmında bizleri ürettiği değerler karşılıyor. Buraya baktığımızda 347 PS‘lik bir güç ve 700 Nm tork gibi hatırı sayılır rakamlar karşımıza çıkıyor. Makine ürettiği bu devasa torku 2.500 ile 3.100 devir bandı aralığında vermesinden ötürü, zaten kalkış süresi konusunda az çok tahmin yapmamıza olanak tanıyor aslında. Nitekim Audi’nin S4 ailesi ve bu motoru bir araya getirmesiyle birlikte ortaya çıkan süreleri 4,8 saniyelik 0-100 ve 250 km/s (elektronik olarak sınırlandırılmış) maksimum sürat dolaylarında. 3.0 litrelik bu motor performansta olduğu kadar tüketim değerleriyle de kullanıcılarını mutlu edecek gibi görünüyor ki buradaki fabrika verileri bize, 100 kilometrede ortalama 6,2 litrelik tüketim değeri olduğunu söylüyor. Önümüzdeki günlerde Avrupa pazarındaki fiyat bilgileri de paylaşılacak olan 2019 Audi S4 konfügrasyonu, bazılarımız için en mantıklı birliktelik olabilir.

İlginizi çekebilir

2019 Audi TT