reklamı kapat

POPÜLER

2019 Ford Ranger Raptor

2019 Ford Ranger Raptor’un bekleyenlerini üzecek yurt dışı fiyatı ortaya çıktı

 - Güncelleme: 09 Nisan 2018 21:42

Ford Türkiye ile yaptığımız görüşme ile kısa vadeli planlamasıyla ilgili ilk bilgilerini aldığımız 2019 Ford Ranger Raptor, Avustralya’da beklentilerin üstünde bir fiyata alıcı bulacak.

Ford’un sürpriz bir hamle ile Avrupa pazarına dahil etme kararı aldığı ve yeni versiyonuyla şubat ayında tanıtımını gerçekleştirdiği 2019 Ranger Raptor, Türkiye pazarındaki kullanıcıların da merakla beklediği bir model haline geldi. İlk adımda Asya ve Pasifik pazarıyla satışlarının başlayacağını bildiğimiz Raptor’u önceki jenerasyonlardan ayıran en temel özelliği 2.0 litrelik EcoBoost motor seçeneğine sahip olmasıydı. Bu sayede vergi seviyelerinden ötürü kendisine ulaşamayan kullanıcıları da artık sınırları içerisine alan Ford, modelinin ilk yurt dışı fiyatlarını da resmi kaynakları üzerinden duyurdu. Avustralya’daki meraklılarıyla buluşacak olan aracın başlangıç fiyatı 57.500 dolar civarında olacak. Doğrusu söylemek gerekirse bu fiyat seviyesi bazı bekleyenleri biraz üzecek seviyede.

Türkiye pazarı için henüz planlama yok

Ford Avrupa ve Ford Türkiye ile yaptığımız görüşmenin ardından ülkemizdeki geleceğiyle ilgili ilk bilgilerini de aldığımız 2019 Ranger Raptor’un satış süreciyle ilgili henüz net takvim bulunmuyor. Sorularımızı şimdilik “Yeni lansmanı yapılan Ranger Raptor Asya Pasifik pazarları için sunuldu. Türkiye pazarı ile ilgili lansman henüz belli değil, ileri bir tarihte açıklama yapacağız.” açıklamasıyla cevaplandıran resmi kaynaklarla olan bağlantımız da süreç boyunca devam edecek. Üzerindeki motoruyla 210 beygir güç ve 500 Nm tork değerlerine sahip olan Raptor’da, dört tekerlekten çekişli altyapı ve 10 ileri otomatik şanzıman kombinasyonu yer alıyor. Modelle ilgili gelişmeler LOG.com.tr üzerinden takip edebilirsiniz.

Video