reklamı kapat

POPÜLER

2019 Jaguar I-PACE HSE First Edition

2019 Jaguar I-Pace HSE First Edition’dan dünyanın en sessiz tur rekoru [İzle]

Efsane otomobil üreticisi Jaguar‘ın ilk tamamen elektrikli otomobil modeli I-Pace, kendi sınıfında Lacuna Seca pist rekorunu kırdı.

Jaguar ve Motor Trend Channel ortaklığında yapılan denemede 2019 model Jaguar I-Pace HSE First Edition kullanıldı. Yarış dünyasının yakından tanıdığı Randy Pobst tarafından kontrol edilen otomobil, 1:48.18’lik zamanla kendi sınıfında Lacuna Seca pis rekorunu kırdı. Üretime hazır / modifiyesiz elektrikli araç kategorisi içerisinde gelen rekor, firma için iyi olsa da izlemesi oldukça keyifsiz duruyor. Aşağıda görebileceğiniz üzere herhangi bir motor sesi olmadığı için atılan tur izleyen için çok ruhsuz bir hal alıyor. Elektrikli otomobiller kullananlara inanılmaz hazlar ve performans keyfi veriyor. Ancak bu tarz turları izlemek uzakta olanlar için gerçekten garip görünüyor. Hatırlamak adına otomobil altyapısında iki adet elektrik motorunun kullanılıyor. Jaguar tarafından geliştirilen bu motor, 400 PS güç ve 696 Nm torkluk değerleriyle aracı 0’dan 100’e 4,5 saniyede taşırken, 90 kWh’lık batarya paketi tek seferde 380 kilometrelik menzil getiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2019 Jaguar I-Pace HSE First Edition en dolu versiyon

Amerika için 85 bin dolar fiyatı bulunan “First Edition”, her açıdan en üst seviye donanımlar ve premium özellikler ile geliyor. 20 inç beş kolu jantlar üzerine kurulan otomobil, gelişmiş sürüş destek sistemlerine de sahip.