reklamı kapat

POPÜLER

2021 Jaguar F-Pace

2021 Jaguar F-Pace Türkiye’de; işte fiyat ve öne çıkan detaylar

 - Güncelleme: 25 Mart 2021 13:23

Kompakt yapıdaki dizel motoruyla dikkat çeken 2021 Jaguar F-Pace, 1 milyon TL’nin üzerindeki başlangıç fiyatıyla listelerdeki yerini aldı.

Sınıfında elde ettiği tasarım ödülüyle öne çıkan F-Pace, geçtiğimiz yıl içerisinde gerçekleştirilen tanıtımının ardından Türkiye’deki yerini alıyor. Aralık ayında SVR versiyonuyla karşımıza çıkan aile, 2.0 litrelik hacmiyle 204 beygirlik güç üreten dizel motoru ve 1.311.857 TL’den başlayan fiyatıyla kullanıcıların beğenisine sunuluyor. 2021 Jaguar F-Pace, kesintisiz ön tasarımının yanında, geniş ön ızgarası ve yeniden tasarlanmış hava girişleriyle dinamik görünümünü kuvvetlendiriyor. Yeni çift “J” blade signature farlar dikkat çekerken, entegre egzoz kaplamaları yeniden tasarlanan arka rüzgarlığı tamamlıyor. Tamamen elektrikli Jaguar I-PACE modelini anımsatan yeni stop grubu, aracın genişliğini vurgularken, yeni tampon tasarımı ve yeni bagaj kapağı da Yeni Jaguar F-PACE’e daha güçlü bir görünüm sunuyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2021 Jaguar F-Pace hakkında öne çıkanlar

Yeni F-Pace, daha da artırılan lüks hissiyatı, gelişmiş bağlantı özellikleri ve standartları belirleyen konfora sahip yepyeni bir araç içi deneyimi sunarken, sürücüye odaklanan yeni kokpit tasarımı kapıdan girer girmez göze çarpıyor. Ayrıca standart olan ısıtma ve opsiyonel olarak sunulan soğutma fonksiyonlarına sahip daha konforlu koltuklar ve yeni bir ortam aydınlatma sistemi iç mekanın premium ambiyansını artırıyor.


Ailenin tüm versiyonlarında standart olarak gelen 2.0 litre dizel motor düşük yakıt tüketimi sunarken performanstan da ödün vermiyor. 204BG güç ve 430 Nm tork üreten bu motor gücünü dört tekerleğe birden 8 ileri otomatik şanzıman ile iletiyor. 0-100 km/s hızlanmasını 8,0 saniyede tamamlayan Yeni Jaguar F-PACE, 100 kilometrede ortalama 6,2 litrelik tüketim değeri sunmasıyla dikkat çekiyor. “Jaguar Dört Çeker” sistemi, çekiş gücünü kaybettikten sonra devreye giren sistemlerin aksine, tutuş kaybedilmeden önce kontrolü ve dengeyi korumak üzere torku ön tekerleklere öncelikli olarak yönlendiriyor. Tamamen dinamik performans ve en iyi yakıt ekonomisi arasından seçim yapmanızı sağlayan Jaguar Drive Control, Dynamic modda daha hızlı, Eco modda ise daha erken vites değiştirme gerçekleştiriyor. Yağmur, Buz, Kar Modu zemin tutuşunun zayıf olduğu durumlarda daha yumuşak bir ilerleme karakterini kullanıcısına sunuyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Adaptive Dynamics süspansiyon sistemi ise konforlu bir sürüşle, dinamik kullanım arasında mükemmel bir denge oluşturulmasını sağlıyor. Adaptive Dynamics, hızlanma, direksiyon, gaz ve fren tepkilerini sürekli olarak analiz ederken, analiz ettiği verilerle konfor ve kontrolü en üst düzeye çıkarmak için amortisör sertliğini otomatik olarak değiştirebiliyor. Yeni Jaguar F-PACE en yeni gelişmiş sürücü destek teknolojilerinden yararlanıyor. Standart olarak sunulan Premium LED farlar, Hareketli Yön Göstergelerine sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Adaptif Sürüş Huzmesi, karşıdan gelen araç sürücülerinin gözlerini kamaştırmamak için ışık huzmesini otomatik olarak bölerken karanlıkta daha fazla görüş sağlıyor. Ayrıca Yeni Jaguar F-PACE’de opsiyonel olarak Pixel LED farlar da tercih edilebiliyor.


Ön ve arkadaki yolcuları araçtan çıkarken yaklaşan bir başka aracın veya bisikletlinin varlığına karşı uyarabilen Clear Exit Monitor’un yanında, Jaguar’ın en yeni 3D Çevresel Görüş Kamerası teknolojisi, otomobille manevra yaparken daha fazla ayrıntı ve gerçek zamanlı görüntüleme seçeneği sunmak için en son kamera teknolojisini kullanıyor. Yeni Jaguar F-PACE’de sunulan Vale Modu, park görevlisine araç teslim edildiğinde bagaj bölmesine erişim izni vermezken, telefon numaraları veya navigasyon adreslerine ulaşılmasını önlemek için dokunmatik ekranın çalışmasını da engelliyor. Vale Modu açık olduğunda kameralar ve park yardımı gibi yalnızca temel sürücü destek özellikleri aktif olarak kullanılabiliyor. Yeni F-Pace için açıklanan detaylı liste ise şu şekilde;

SE 2.0 D204 – 1.311.857 TL
HSE 2.0 D204 – 1.457.882 TL
R-DYNAMIC SE 2.0 D204 – 1.364.957 TL
R-DYNAMIC HSE 2.0 D204 – 1.537.532 TL

İlginizi çekebilir

Mercedes CLA 35