reklamı kapat

POPÜLER

Sony-02
Sony

sony
sony-400

2019 Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülü kazananları belli oldu

 - Güncelleme: 22 Nisan 2019 16:28

12. düzenlenen Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri, 195 ülke ve bölgeden on kategoride toplam 326.997 katılım aldı. Dünyanın en büyük ve en prestijli fotoğraf yarışmalarından birinde Sony ile ortak olan Dünya Fotoğraf Örgütü, Londra’daki Somerset House’da düzenlenen ödül töreninde kazananları açıkladı.

Bolonya merkezli İtalyan ressam Federico Borello, Five Degrees dizisi için imrenilen Yılın Fotoğrafçısı seçildi. Düşünceyi teşvik eden koleksiyon, Tamil Nadu’daki Güney Hindistan çiftçi topluluğunda erkek intihar durumunu inceliyor. Bölge, 2016-2017 döneminde 140 yıl içerisinde en kötü kuraklığı yaşadı. Borello’nun Berkeley Üniversitesi’nden bir araştırmaya dayanan görüntü koleksiyonu, iklim değişikliği, artan sıcaklıklar ve artan intihar oranları arasındaki paralellikleri inceledi.

Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri’nin amacı, fotoğraf kültürünün sürekli gelişimini destekliyor. Borello, Sony’nin profesyonel ekipmanlarının yanı sıra gelecekteki projeleri geliştirmek için 25.000 dolar kazandı. Sony, Dünya Fotoğraf Örgütü ile ortaklaşa olarak, Profesyonel, Açık, Gençlik ve Öğrenci yarışmalarında geleceğin yeni yeteneklerine 3,500 ila 7,000 dolar arasında değişen ödüller için bir platform sunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sergi hangi tarihlerde olacak?

Hem kısa hem de kazanan görüntüleri sergileyecek olan Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri Sergisi, 18-6 Mayıs tarihleri arasında Somerset House’da sergileniyor. Bundan sonra Japonya, İtalya ve Almanya da dahil olmak üzere diğer uluslararası varış noktalarına geçecek. Londra etkinliğinin biletleri buradan satın alınabiliyor.

İlginizi Çekebilir

En özel Mi 9 versiyonu