reklamı kapat

POPÜLER

2019 Suzuki Vitara
2020 Suzuki Vitara
2020 Suzuki Vitara

2019 Suzuki Vitara Türkiye’de; işte fiyatı ve özellikleri [Video]

Tanıtımının üzerinden geçen bir yılı aşkın zamanın ardından Türkiye’ye giriş yapan 2019 Suzuki Vitara, makyajın ötesinde güncellemeleri getirdi.

İlk tanıtımı Temmuz 2018’de gerçekleştirilmesine karşın Türkiye’ye geç gelenler listesinde kendisine yer bulan 2019 Suzuki Vitara için bekleyiş aralık ayı itibarıyla sona erdi. Peugeot 508 ve Nissan Micra örneklerinden gördüğümüz yıl sonu pazara giriş hamlesiyle kullanıcılarla buluşan yeni Vitara tasarımın yanında güncellenen motorlarıyla da ilgi çekmeyi başarmıştı. Ülkemizde 6 ileri tam otomatik şanzımanlı olarak GL+ ve GLX Premium donanım seçeneklerinin yanında, 4×2 ve 4×4 çekiş konfigürasyonlarında tercih edilebilecek olan Vitara hurda desteğiyle 156.900 TL’den başlayan fiyatıyla da dikkat çekiyor.

2020 Suzuki Vitara

2019 Suzuki Vitara özellikleri

Tasarım cazibesi daha da artan yeni Vitara’da; elden geçirilen krom görünümlü ön ızgara ve parlak alaşım yeni 17 inç jantlar daha modern bir görünüm ortaya koyuyor. LED teknolojisine sahip arka stop lambalarında uygulanan üç şeritli görsel, Suzuki’nin yenilikçi vizyonunu desteklerken yeniden şekillendirilen arka tampon da kaliteyi yükselten unsurlar arasında. Daha önceden Vitara-S versiyonlarında sunulmayan panoramik sunroof ise artık tüm GLX Premium versiyonlarında sunuluyor. Yenilik operasyonuyla birlikte gövde renkleri de yenilenirken, ürün gamında çift renk seçenekli güneş sarısı ve buz mavisi olmak üzere tamamen iki yeni renk daha yer alıyor. Ayrıca arazi ve şehir şartlarına uyumlu geniş aksesuar paketleri de aracını kişiselleştirmek isteyenler için önemli bir imkan olacak.

Vitara’nın dış tasarımıyla birlikte iç mekânı da gerek kalite, gerekse de tasarım anlamında fark yaratma iddiasında. Burada kullanılan yeni 4,2 inç büyüklüğündeki renkli LCD yol bilgi ekranı; ALLGRIP dört tekerlekten çekiş sistemi modlarını, eğim iniş kontrolü animasyonlarını ve trafik işareti tanımlama sistemine ait görseller gibi işlevleri görmeyi kolaylaştırıyor. 10,1 inçlik multimedya ekran ise eğlenceli bir sürüş deneyimi vadediyor. Yeni saat tasarımı, gösterge panelinin üzerindeki yumuşak dolgu malzemesi, konsoldaki daha parlak metal detaylar, geometrik çizgili süet koltuk döşemeleri kalite algısını artırarak dışarıdaki dokunuşları destekliyor. Ayrıca geniş bagaj açıklığı, yolcu koltukları katlandığında 710 litreye ulaşan hacmi, otomatik klima, panoramik sunroof ve ön orta kol dayaması konfor artıcı diğer özellikler arasında. Adaptif Hız Sabitleme sistemi (ACC), Geri Görüş Kamerası, Ön ve Arka Park Sensörleri ve Arka Çapraz Trafik Uyarısı, 7 adet hava yastığı ve Elektronik Dengeleme Programı ESP ise yeni Vitara’da sürüş konforu ve araç hakimiyetini sağlayan unsurlarından.

2020 Suzuki Vitara

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaputun altı ve güvenlikten teknik detaylar

Vitara’nın elini güçlendirdiği bir diğer alan da direkt enjeksiyonlu, turbo beslemeli ve düşük emisyon salınım değeri sunan Boosterjet motoru. Tüm yeni Vitara versiyonlarında 140 beygirlik güçle hizmet eden bu makinenin tork noktasındaki değeri ise 220 Nm olarak kayıtlarımızdaki yerini koruyor. Vitara’nın güvenlik destekleri listesinde; Radar Fren Desteği, Çift Sensörlü Fren Destek Sistemi, Arka Çapraz Trafik Uyarı Sistemi, Trafik İşareti Tanımlama Sistemi, Şerit Takip İhlal ve Uyarı Sistemi, Adaptif Hız Sabitleme Sistemi ön plana çıkıyor.