reklamı kapat

POPÜLER

2019 Volkswagen Touareg, ABT dokunuşuyla ilk geliştirmesini aldı

Türkiye satışları da kısa süre önce başlayan 2019 Volkswagen Touareg, ailenin popüler geliştiricisinin dokunuşuyla birlikte bir seviye atlıyor.

Volkswagen ürün gamının en tepe noktasında yer alan isimlerden birisi olan Touareg‘in yeni jenerasyonu, geçtiğimiz mart ayında bizleri selamladı. 180 derecelik değişimileriyle hiç olmadığı kadar modern ve sportif bir kimliğe bürünen Touareg, bu zamana kadarki Porsche’yi aratmama beklentileri konusunda da elini bir güçlendirdi. Artık premium araç bakanların da dikkatini çekecek haliyle asfalta inecek olan yeni jenerasyonun modifikasyon garajları tarafından da ilgi odağı olacağını ilk andan itibaren hissetmeye başlamıştık. Nitekim tanıtımın üzerinden geçen kısa zamanın ardından, grubun popüler geliştiricisi ABT’nin sihirli elleri Touareg üzerine değmeye başladı. Bu proje


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Değişen parçalar

ABT ekibinin garajına girmesiyle birlikte ilk olarak kaputunun altına inilen Touareg’in dizel motorlu versiyonunun tercih edildiğini görüyoruz. 3.0 litrelik altı silindirli motor, yapılan geliştirmelerin ardından 286 beygirden 330 beygir seviyelerine çekiliyor. Tork bölümüne geçtiğimizdeyse 600 Nm seviyelerinden 650 Nm çıtasına ulaşıldığını görüyoruz. Tüm bu detaylar bir araya gelince Touareg’in sekiz silindirli versiyonuna yaklaşan bir performansın elde edilebileceğini de ön görebiliriz. Kokpit bölümünde herhangi bir değişim barındırmayan ABT modifikasyonu, dış tarafta ise 20 ile 22 inç arasında değişen özel jant tasarımları tamamlıyor. Önümüzdeki günlerde çok daha radikal değişimlere uğramış haliyle karşımıza çıkacak olan Touareg ile ilgili düşüncelerinizi bizimle yorum olarak paylaşabilirsiniz.

İlginizi çekebilir

Volkswagen akıllı far teknolojisi