reklamı kapat

POPÜLER

ÖTV engelli indirimi

2019 yılı motorlu taşıtlar vergisi son ödeme tarihi ve oranları

Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinde motorlu taşıtlar vergisi duyurusu yapıldı. MTV son ödeme tarihi ve oranları haberimizde.

Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2019 yılına ait MTV’nin 1 Ocak’ta başlayan birinci taksit son ödeme tarihi 31 Ocak 2019. Bu vergiyi ödemek ile mükellif kişilerin, İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden plaka ve TC Kimlik Numarası bilgilerini girerek borçlarını görüntüleyip ödeyebiliyor. Bununla beraber, GİB Mobil uygulaması üzerinden 02.00-22.00 saatlerinde anlaşmalı bankaların kredi kartları ve banka kartlarıyla da ödeme yapabilirsiniz. Ayrıca, vergi dairelerinden, anlaşmalı bankaların şubelerinden, internet bankacılığı, telefon bankacılığı, mobil bankacılık gibi alternatif ödeme kanallarından ve PTT iş yerlerinden de bu borçları kolayca ödemeniz mümkün.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

MTV ödenmezse ne olur?

Karayolları Trafik Kanunu’na göre trafik şube veya bürolarına kayıt ve tescil edilmiş bulunan motorlu kara taşıtlarının her yıl ödemekle yükümlü olduğu MTV, her araç için farklı ödemeler sunuyor. Peki ödemelerinizin zamanını kaçırır veya hiç yapmazsanız ne olur?  Öncelikle, Maliye Bakanlığı’ndan gelecek bir mektupla uyarı alırsınız. Bu uyarıyı dikkate almamanız durumun banka hesaplarınıza haciz koyularak ödemeniz gereken ücret tahsis edilebilir. Bunun da mümkün olmaması durumunda aracınızın bağlanma tehlikesi mevcuttur. Bu sebeple motorlu taşıtlar vergisinin geciktirilmemesini öneririz.

2019 yılı MTV oranları

ARACIN YAŞIMOTOR HACMİMEVCUT MTVZAMLI MTV
1-30-1300743 TL919,31 TL