reklamı kapat

POPÜLER

Xiaomi Redmi Note 8

2019 yılının sonunda en çok satan telefon belli oldu

Analist şirket Canalys, Xiaomi Redmi Note 8 modelinin 2019 yılının sonunda en çok satan Android telefon olduğunu belirtti. Xiaomi’nin iki önemli modeli Redmi Note 8 ve Redmi Note 7 Canalys’in açıkladığı verilerde küresel pazarda üst sıralarda yer alıyor.

Canalys’e göre 2019’un 4. çeyreğinde Global Top Smartphones listesinin ilk sırasında en çok satan Android telefon olarak Redmi Note 8 bulunuyor. Xiaomi’nin bir diğer modeli olan Redmi Note 7 de Global Top 10 Smartphones listesinde karşımıza çıkıyor. Canalys’in verilerine göre Xiaomi ayrıca ilk 10 arasına giren tek Çin’li üretici olma konumunda bulunuyor. Canalys’in raporunun yanı sıra Xiaomi’nin küresel başarısını gösteren araştırmaların da yayınlandığını belirtelim. Kısa bir süre önce Clarivate Analytics Plc tarafından yayınlanan Derwebt Top 100 Global Investors rapora göre, Xiaomi Çin anakarasında gösterilen üç şirketten biri olarak listede yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Xiaomi Redmi Note 8 sunduğu özellikler

Gücünü 11 nm üretim sürecinden çıkan Snapdragon 665 işlemciden alan telefonda 6,3 inç Full HD+ LCD ekranı bulunuyor. Pil kapasitesi 4.000 mAh olan telefonun arkasında 48 megapiksellik kamera mevcut. Bu kameraya 8 megapiksel ultra geniş, 2 megapiksel makro ve 2 megapiksel derinlik kameraları eşlik ediyor. Telefonun ön tarafında ise 13 megapiksel kamera yer alıyor.

İlginizi Çekebilir

Opera’ya gelen dikkat çekici yeni özellik