reklamı kapat

POPÜLER

Akıllı telefon

2020 akıllı telefon tasarımlarına yönelik dikkat çeken paylaşım

Akıllı telefon modellerinin ön kamerasına yer bulma konusunda 2020’de ekran delikleri artış gösterecek. İşte bu delikler hakkında yeni bir bilgi var.

Geçtiğimiz günlerde sizlerle 2020 yılında orta ve giriş seviyesindeki telefonlarda merkeze konumlandırılan ekran deliği kullanımının artacağından bahsetmiştik. Sağlam kaynak Ice Universe’e göre bu tasarım detayı tüm sektörde kendisini hissettirecek. Burada güzel detay ise ekran deliklerini yeni yılda ufalacak olması. Örneğin Galaxy Note 10’da ön kamera için 4,5 mm’lik bir deliğin yer aldığını aktaran kaynak, bunun yeni yılda 3 mm seviyesine kadar ineceğini belirtiyor. Delik ne kadar ufak olursa tam ekran deneyimi o kadar iyi hale geliyor. Deliğin merkez yerine kenarda olması daha iyi bir deneyim sunarken, birçok firma merkezi tercih edecek deniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Akıllı telefon tasarımları sınırları zorluyor

Peki sırada ne var? Sırada katlanabilir telefonların yükselişi yer alıyor. Ayrıca Xiaomi Mi Mix Alpha gibi ekranı gövdesine saran modeller de 2020’de artış gösterecek izlenimi yaratıyor. Ön kamerayı gizlemek adına yeni yılda motorlu “pop-up” sistemleri de kullanacak firmalar, ön kamerayı ekranın altına gizlemeye de hazırlıyor. Bu konuda OPPO ve Xiaomi gibi firmaların hazırladığı teknolojiler gerçek ürünlere girmeye bekliyor. Ön kamera ekran altına alınınca birçok sorun ortadan kalkıyor.

İlginizi Çekebilir

Razer’ın gelişmiş yeni kablosuz oyuncu faresi