reklamı kapat

POPÜLER

2020 Ford GT

2020 Ford GT ve kalp atışlarını hızlandıran özellikleri

 - Güncelleme: 06 Şubat 2020 16:39

Aileye eklenen karbon görünüm odaklı yeni versiyonla çok daha etkileyici görünen 2020 Ford GT, ufak teknik revizyonlarla yola devam ediyor.

2020 yılı otomobil piyasasının pek çok önemli temsilcisi için kabuklarını kırıp farklı jenerasyonlara kavuştuğu bir dönem olarak kayıtlara geçecek. Skoda Octavia, SEAT Leon ve Volkswagen Golf gibi sınıflarının en çok tercih edilen isimleri üzerinden verebileceğimiz tam değişim örnekleri, bazıları içinse makyaj operasyonu üzerinden değerlendiriliyor. 2020 Ford GT de, bu yılı elde ettiği ufak ama bir o kadar da etkili değişimlerle geçirmek üzere karşımızda. Rakamsal verilerinde de iyileştirmeler yapılan bu canavar, karbon fiberi limitlerine kadar hissettiren gövde dinamikleriyle de heyecan katsayımızı artırmayı başarıyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2020 Ford GT

Yapılan iyileştirmelere ilk olarak rakamsal veriler üzerinden yakından bakalım. Motor bölümünde bizleri karşılamaya devam eden 3,5 litrelik twin-turbo V6 makinede yaklaşık 13 beygirlik bir iyileştirme yapıldığını görüyoruz. Bu da toplam değeri 660 beygire yükseltmiş durumda. Aslında performansı en çok destekleyici kısımlar ise ağırlık kazanımı ve aerodinamik iyileştirmeler olacak. Akrapovic imzalı yeni bir titanyum egzoz sistemine sahip olan GT, bu sayede toplamda ağırlığından 4 kilogram kaybetmiş şekilde karşımıza çıkıyor. Bir önceki nesil benzeri 10.000 dolar olarak bu sistem, 2020 model yılıyla birlikte artık standart olarak otomobilde. Ailenin en büyük yeniliğiyse şu anda fotoğraflarına baktığımız Liquid Carbon Edition. Görünür karbon gövdesinin yanında jantları da tamamen hafif alaşım olan bu paketin meraklıları tarafından ilgi görmesi bekleniyor. Ailenin fiyatları da kısa süre içerisinde netleşecek.

İlginizi çekebilir

Ferrari Roma