reklamı kapat

POPÜLER

2020 Hyundai i10

2020 Hyundai i10; Türkiye’de üretilen modelin çarpışma testi sonuçları açıklandı [Video]

Yenilenen dinamiklerle kullanıcıların ilgisini çekmeye çalışan 2020 Hyundai i10, Euro NCAP’in güncel test listesinde kendisine yer buldu.

Hyundai’nin i20 ile birlikte üretimini Türkiye’de gerçekleştirdiği i10 ailesi, giriş seviyesi niteliğindeki sınıfta kullanıcılara çözümler sunmaya devam ediyor. Yenilenen dinamikleriyle geçtiğimiz süreç de test konuğumuz olan 2020 Hyundai i10, kısa süre önce açıklanan Euro NCAP listesinde sonuçları açıklananlar arasındaydı. Çarpışma testinde “süper mini” kategorisinde değerlendirilen i10, güncel standartlarda gerçekleştirilen testte ortalamada 3 yıldızla derecelendirildi. Standart donanım ekipmanlarının baz alındığı bu sonuçlar arasında i10 en düşük derecelendirmelerden birisini elde etmiş oldu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2020 Hyundai i10 detaylı çarpışma testi sonuçları

Yeni i10 için açıklanan üç yıldız başlığının detaylarına indiğimizde ise otomobilin; yetişkin yolcu koruma kategorisinde yüzde 69, çocuk korumasında yüzde 75, yaya korumasında yüzde 52 ve yardımcı güvenlik sistemlerindeyse yüzde 59 oranında rakamlarla derecelendirildiğini görüyoruz. Standart donanım bazındaki güncel listelendirilmesinden ötürü özellikle yardımcı güvenlik asistanı ve yaya korumalarında 60 puanın altında kalan i10, üst donanım paketlerinde eli daha fazla güçlendirilerek kullanıcılarla buluşturuluyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR