reklamı kapat

POPÜLER

2020 Seat Leon

2020 Seat Leon için çarpışma testi sonuçları açıklandı [Video]

Euro NCAP tarafından paylaşılan yeni listede kendisine yer bulan 2020 Seat Leon, ortalamada zirve dereceyi kapmayı başardı.

Geride bırakmaya hazırlandığımız 2020’nin ilk ayları itibarıyla yüzünü gösteren yeni nesil Leon, özellikle tasarım bazında kuzeni Golf’ün önüne geçtiği yorumlarıyla gündemdeki yerini almıştı. Grubun yeni nesil platformu üzerine geliştirilmesiyle ilk kez hibrit motor dinamiklerine kavuşan model için yıl bitmeden bir süredir beklenen çarpışma testi sonuçları açıklandı. Euro NCAP tarafından bugün açıklanan listede kendisine yer bulan 2020 Seat Leon, standart ekipmanlarıyla ortalamada 5 yıldızı kapmayı başardı. Yeni Leon’un detaylı puanlarıyla Golf’e yakın bir grafik çıkarması da dikkatimizden kaçmadı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2020 Seat Leon için detaylı test verileri

Yeni nesil Leon için açıklanan beş yıldız başlığının detaylarına indiğimizde ise otomobilin; yetişkin yolcu koruma kategorisinde yüzde 92, çocuk korumasında yüzde 88, yaya korumasında yüzde 71 ve yardımcı güvenlik sistemlerindeyse yüzde 80 oranında başarı elde ettiğini görüyoruz. Bu şablonda tıpkı Golf’te olduğu gibi yetişkin yolcu korumada 90 barajını geçmeyi başaran bir Leon’un karşımızda olduğunu bilmek gerekiyor. Araçla ilgili merak ettiğiniz teknik özelliklere ise haberimizden ulaşabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR