reklamı kapat

POPÜLER

2020 Hyundai i20

2020 Hyundai i20 test sırasında görüntülendi; tanıtım öncesi son detaylar

 - Güncelleme: 04 Şubat 2020 16:16

Mart ayında sahneye çıkmasını beklediğimiz 2020 Hyundai i20, kış testlerinin ardından artık son kullanıcıya ulaşmanın hazırlıklarını yapıyor.

Mart ayında kapılarını açacak olan Cenevre Otomobil Fuarı‘nın önemli temsilcileriyle ilgili gelişmeleri artık daha sık şekilde almaya başlıyoruz. Üretiminin Türkiye’de gerçekleştirilmesinden ötürü bizim için ayrı bir öneme sahip olan Hyundai i20 de organizasyon kapsamında karşımıza çıkmasını beklediğimiz modeller arasında. Bu yıl içerisinde kademeli olarak başlayacak satış süreci öncesinde rakiplerini baz alarak önemli bir beklentinin var olduğunu söyleyebiliriz. Geçtiğimiz süreçte de birkaç kez kamuflajlı olarak karşımıza çıkan yeni i20, özellikle tasarım noktasında daha iyi bir çıtaya çıkmanın arifesinde.

2020 Hyundai i20

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2020 Hyundai i20 hakkında masada görünenler

Her ne kadar son görüntülerde prototipin dış tasarım çoğu örtülse de, önceki casus fotoğrafları bize genel şekil itibarıyla ön aydınlatma tasarımının i30‘a benzediğini biliyoruz. Dış tasarımın destekleyicisi olarak karşımıza çıkacak kokpit tasarımı içinse Kona’nın merkeze alındığını söyleyebiliriz. Motor ve donanım noktasıysa şu anda en çok merak edilen bölümlerden birisi. Karbon salınım standartlarının daralmasından ötürü yeni nesil makinelerin ağırlıklı olarak hibrit entegrasyonuna alınması, Clio örneğinde olduğu gibi i20’de de karşımıza çıkabilir. Süreç içerisinde beklentilerden birisi olan i20 N içinse şimdilik umut vadedici bir gelişmenin olmadığını görüyoruz. Kısa süre içerisinde yeni gelişmeler karşımızda olacak.

İlgili video

Hyundai Tucson N Line