reklamı kapat

POPÜLER

2020 iPhone

2020 iPhone’lar için çok sevindiren yeni ekran detayı

Teknoloji devi Apple’ın gelecek 2020 iPhone modelleri, sağlam kaynaklara göre ekran konusunda beklenen adımı atıyor gibi görünüyor.

2020 iPhone modelleri için geçtiğimiz hafta LTPO ekran teknolojisini benimseyecek haberleri gelmişti. Apple’ın şu an kullandığı LTPS‘den yüzde 15 daha az enerji kullanan ve iPhone’larda “her zaman açık ekran” özelliğini mümkün kılacak bu teknoloji, kağıt üzerinde gayet güzel görünüyor. Ancak esas sevindiren ekran detayı şimdi veriliyor. Sağlam kaynak Digitimes’a göre 2020 modellerinde 120 Hz yenileme hızı sunan “ProMotion” ekran yer alıyor. Bunun 11s Pro, 11s Pro Max ya da 12 Pro, 12 Pro Max modellerine koyacak firma, bu sayede çok ama çok daha akıcı bir iPhone deneyimi sunmaya hazırlanıyor. Şu an birçok modelde yer alan 90 Hz ekranlar, 60 Hz ekranlara oranla ciddi şekilde fark yaratırken, 120 Hz ile 2020 iPhone’ların adeta uçacağı düşünülüyor. Bu ekranı 2019 modellerinde kullanması çok istenen ancak yapmayan firma, yeni dönemde çok ciddi bir adım atıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2020 iPhone modelleri hakkında başka neler biliniyor?

Tekrardan kısaca hatırlamak adına 5 nm üretim sürecinden çıkan A14 Bionic işlemciden alacak denilen telefonlar, hemen hemen kesin olarak 5G desteğini taşıyacak ve arkalarında bir 3D ToF sensörü de barındıracak. Yeni iPhone’larda artık USB-C portunun yer alacağı da kesin sayılan teknik detaylar arasında yer alıyor. Yeni yılda “Pro” modeller gerçekten “Pro” özellikler taşıyacak ve bu da ciddi oranda ses getirecek.

İlginizi Çekebilir

Firmanın en yeni iPhone’ları 11 Pro ve 11 Pro Max