reklamı kapat

POPÜLER

2020 Mobil Dünya Kongresi

2020 Mobil Dünya Kongresi’nde yaşanan büyük ayrılıklar

Şubat ayının sonunda düzenlenecek 2020 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2020), “corona virüsü” nedeniyle kan kaybetmeyi sürdürüyor.

Corona virüsü tüm dünyayı etkilemeyi sürdürüyor. Esas olarak virüsün çıktığı Çin büyük bir risk altında bulunurken, yine de herkes virüsün olası yayılma riskinden oldukça korkuyor. Bu riskin en çok hissedileceği büyük etkinlik 2020 Mobil Dünya Kongresi de “etkinliğe katılmaktan vazgeçen firmalar” ile gündeme gelmeyi sürdürüyor. Ericsson ve LG gibi iki dev isimden sonra Nvidia da MWC 2020’ye katılmayacaklarını duyurdu. Nvidia’nın bu kararı gerçekten önemli çünkü firma fuarın ana sponsorları arasında yer alıyor. Etkinlik kapsamında mobil tarafa yönelik yapay zeka odaklı birçok duyuru yapması beklenen Nvidia, bu duyularını fuar alanında değil internet üstünden yapacak gibi görünüyor. Firma çalışanlarını riske atmayarak önemli ve güzel bir adım atıyor.

Ancak atılması gereken esas adımı fuarın arkasındaki isim GSMA gerçekleştirmiyor. GSMA sadece virüse karşı ciddi güvenlik önlemleri alındığını aktarıyor. Ancak yine de fuar şu durumda iptal edilmeyerek çok ama çok büyük bir risk alınıyor. Yüzlerce farklı ülkeden insanın bir araya geleceği etkinlik, felaket sonuçlar doğurabilecek riskler barındırıyor. Fuara Çin’den katılacacak birçok firma ve yetikili isim / çalışan bulunuyor. Son bilgilere göre Çin’de corona virüsü salgınından kaynaklı can kaybı tam 723’e yükselmiş durumda. Kaynaklar sadece son 24 saatte 86 kişinin corona virüsü nedeniyle hayatını kaybettiğini aktarıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Corona virüsü elbette sadece 2020 Mobil Dünya Kongresi özelinde adımlar attırmıyor

Örneğin teknoloji devi Apple da geçtiğimiz hafta önlem amaçlı büyük bir adım atmıştı. Firma 9 Şubat tarihine kadar Çin anakaradaki tüm ofislerini, mağazalarını ve iletişim merkezlerini kapattığını duyurdu. Bu kötü durumu yakından takip ettiklerini aktaran Apple, sürecin 9 Şubat sonrasında da uzatılabileceğinin sinyalini veriyor. Çalışanlarını riske atmak istemeyen şirket, birçok diğer büyük firma gibi tedbirli davranıyor. Süreçte Çin merkezli çevrim içi satış kanalının ise açık kaldığı biliniyor.

İlginizi Çekebilir

Samsung’un yeni katlanabilir modeli