reklamı kapat

POPÜLER

2020 Opel Insignia GSi

2020 Opel Insignia GSi tanıtıldı! işte öne çıkan yenilikler

Performans bazında markasının zirvesi olarak yola devam edecek 2020 Opel Insignia GSi, teknik bazdaki güncellemeleriyle dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz aralık ayı içerisinde yeni model yılı ve elde ettiği değişimlerle gündeme gelen Insignia, bu kez ailenin zirve noktasının üzerinden karşımıza çıkıyor. 90’lı yılların ardından geri döneceğini duyduğumuz ilk andan itibaren yüzümüzde tebessüm yaratan GSi rozetini de 2020 model yılıyla geliştiren marka, sürüş dinamikleri olarak aracı hissedilir oranda yukarı taşıdığının iddiasında. Tasarım bazında standart versiyonlarda gördüğümüz temel değişimleri üzerinde taşıyacak olan 2020 Opel Insignia GSi, daha çok altyapıdaki farklılılarıyla ön plana çıkıyor. Fren ve süspansiyonun yanında elektronik destekleri de içerisine alan bu yenilikler sürücüleri mutlu edecek gibi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2020 Opel Insignia GSi teknik özellikleri

Brüksel Otomobil Fuarı kapsamında görücüye çıkacak olan yeni Insignia GSi’ın kaputunun altında da yenilikler karşımıza çıkıyor. Burada 2.0 litrelik yeni bir benzinli makineyi kullanan Opel, 230 beygir güç ve 350 Nm tork değerleriyle karşımıza çıkıyor. Silindir kapatma teknolojisiyle de fark yaratan bu motor karbon salınımı ve yakıt tüketiminde de kullanıcılara önemli avantajlar sağlayacak. 9 ileri otomatik şanzıman ve tork iletimi merkezli dört tekerlekten çekişli altyapı bileşenini de standart olarak beraberinde sunmaya devam eden GSi’ın farkını hissedeceğimiz noktalara bakma vakti de geldi. Markanın kaynaklarında özellikle vurguladığı elektro hidrolik fren sistemini bu nokta üst sıraya yazabiliriz. Dört pistonlu Brembo kaliperlerin desteklediği bu yapının performansını merak etmemek mümkün değil. Yine standart olarak sunulan adaptif süspansiyon sisteminde yapılan revizyonlarla da aracın sportif olduğu kadar konforlu bir sürüş sunması amaçlanıyor. Bu süspansiyonlar araçta sunulan Standart, Tur, Spor ve Yarış şeklinde sıralanan sürüş modlarına göre farklı karakter ortaya koyabilecek. Son olarak Insignia GSi’ın fabrika verilerinde 8,5 ile 9 litre arasında ortalama tüketim değeri sunduğunu da söyleyelim. Avrupa’da sipariş süreci de başlayan modelin yüzde 18 oranında düşürülen emisyon oranıyla kurallara uyumluluğu da unutulmamalı.

İlginizi çekebilir

Opel Corsa-E