reklamı kapat

POPÜLER

2020 yılının gözde telefonu; iPhone 12 incelemesi

 - Güncelleme: 30 Ocak 2021 11:17

iPhone 12

iPhone 12 TASARIM

iPhone 12 modeliyle birlikte tasarımda radikal bir değişiklik olmasa da çerçevelerde yapılan değişikliklerle dikkat çekiyor. Yuvarlatılmış hatların yerine iPhone 4s’te olduğu gibi keskin hatlara sahip olan iPhone 12 yine dikkat çekici bir tasarım çizgisine sahip. Bir önceki model 194 gram ağırlığa ve 8,3 mm kalınlığa sahipken, yeni model 164 gram ağırlığında ve 7,4 mm kalınlığında.

iPhone 12’yi bir önceki modelle karşılaştırdığımızda fark açık bir şekilde hissediliyor. Pro modelinde olduğu gibi bu modelin kutu içeriğinde de şarj adaptörü yer almıyor. Daha önceden bir iPhone veya iPad adaptörüne sahipseniz bu modelde de eski adaptörünüzü kullanmanız mümkün. Ancak önceden bir adaptöre sahip değilseniz hızlı şarj teknolojisine destek veren 20 watt’lık hızlı şarj adaptöründen satın almanız gerekiyor.

Bu adaptörün Türkiye fiyatı ise 199 TL. Rakiplerinde hızlı şarja destek veren adaptörler kutu içeriğinden çıkarken Apple’dan da bu adaptörü kutu içeriğine koymasını beklerdik. Tasarıma döndüğümüzde cihazın sol tarafında ses açma/kapama tuşu, ses tuşları ve nanoSIM kart yuvası yer alıyor.

Cihazın sağ tarafında güç tuşu yer alırken, cihazın alt tarafında hoparlör ızgarası ve Lightning bağlantısı karşımıza çıkıyor. Bir önceki modelde olduğu gibi bu modelde de stereo hoparlörle bulunuyor. Hem Apple Music hem de Netflix üzerinden izlediğimiz videolarda hoparlörler temiz ve güçlü ses deneyimi sundu. Bu yılki iPhone modellerinde çentiksiz bir iPhone modelini görmeyi umsak da Apple, çentikli tasarıma devam ediyor. Apple’ın çentikli tasarıma devam etmesinin sebebi ise Face ID. Çok sayıda sensörü bünyesinde barındıran Face ID, daha önceki modeller gibi hızlı bir yüz tanıma performansı sergiliyor.