reklamı kapat

POPÜLER

2020 yılının gözde telefonu; iPhone 12 incelemesi

 - Güncelleme: 30 Ocak 2021 11:17

iPhone 12

iPhone 12 KAMERA PERFORMANSI

Telefonun en çok merak edilen özelliklerinden biri de kamera performansı. iPhone 11 ile kamera performansında çıtayı yükselten Apple, yeni modelde ana kamerada yaptığı geliştirmeyle performansı artırıyor. Bir önceki modelin kamerasında F/1.8 diyaframlı 12 megapiksel kamera yer alırken, yeni modelin 12 megapiksellik kamearasında F/1.6 diyafram kullanılıyor. F/1.6 diyafram sayesinde düşük ışıkta daha aydınlık fotoğraflar çekilebiliyor.

Apple’ın belirttiğine göre yeni modelin geniş açı kamerası yüzde 27 daha fazla ışık yakalayabiliyor. Düşük ışıkta Karaköy’de çektiğimiz manzara fotoğraflarında kamera gerçekten de etkileyici performans sergiledi. Düşük ışıkta beklentimizi karşılayan ana kamera haricinde telefonda ultra geniş açılı kamera da mevcut. Apple bu yıl bu kameraya da gece modu özelliğini getirmiş durumda. Ultra geniş açı kamera iyi ışık koşullarında iyi performans ortaya koysa da düşük ışıkta ana kamera kadar iyi performans sergilemiyor. Ultra geniş açılı kamerayla düşük ışıkta çektiğimiz fotoğraflarda gren açık bir şekilde görülüyor.

Apple’ın önümüzdeki yıl satışa sunulacak modelde bu kamerayı geliştirmesini bekliyoruz. Gece modu özelliği 12 megapiksellik selfie kamerada da çalışıyor. Bu kameranın performansı genel açıdan başarılı. FaceTime üzerinden yaptığımız görüntülü görüşmelerden çok memnun kaldık. Bunun sebebi ise Apple’ın FaceTime üzerinden yapılan görüşmelerde artık Full HD çözünürlüğüne destek vermesi.

Video konusunda da rütbesini ispatlayan iPhone 12, selefine kıyasla düşük ışıkta çok daha iyi videolar kaydedebiliyor. Gece modundayken artık hızlı çekim özelliği de yapılabiliyor. Dolby Vision kayıt yapabilen ilk kameraya sahip olan iPhone 12, profesyonel kullanıcıların rahatlıkla bu telefon üzerinden video kaydetmesine imkan tanıyor.