reklamı kapat

POPÜLER

iPhone 12 mini

2021, 2022 ve katlanabilir iPhone modelleri hakkında son detaylar

 - Güncelleme: 01 Mart 2021 23:11

Teknoloji devi Apple, birçok yeni iPhone model üzerinde çalışıyor. Yeni telefonlardan bilgiler gelmeye devam ediyor. İşte son detaylar;

Apple’a yönelik sağlam kaynaklardan analist Ming-Chi Kuo, gelecek iPhone modelleri hakkında yeni bilgiler paylaştı. Kuo ilk olarak 2021 sonunda gelecek iPhone 13’ler için açıklama yaptı. Bir kez daha aktarıldığı kadarıyla yeni ailede iPhone 12’lere oranla biraz daha ufak bir çentik yer alacak ve telefonların Pro modellerinde 120 Hz ekran yenileme hızı sunulacak. Pil kapasitelerinin 12’lere oranla bir miktar artacağı aktarılan telefonlar, bugün başka kaynaktan öğrendiğimiz kadarıyla ortak olarak LiDAR sensörüne / tarayıcıya da sahip olacak. Ayrıca kaynaklara göre iPhone 13’lerde en üst seviye olarak artık 1 TB depolama alanı da sunulacak. Ming-Chi Kuo ayrıca 2022’deki iPhone’lar hakkında da konuştu. Kaynağa göre 2022’deki bazı iPhone’larda çentik yerine ekran deliği yer alabilir. Apple’ın bu modellerde ekran altına alınacak sensörler ile Face ID’yi çentiksiz olarak sunma ihtimali bulunuyor. Teknoloji devinin bu modellerde Face ID yerine Touch ID kullanma durumu da masada yer alıyor. Bu konu henüz netlik kazanmış değil. Yeni modellerde Apple’ın USB-C’ye geçmeyeceği de gelen bilgiler arasında.

Gelecek iPhone modelleri için başka bilgiler de var

Örneğin Ming-Chi Kuo, 2022’de bir sonraki iPhone SE’nin de raflara çıkarılacağını aktarıyor. 4,7 inç boyutta olacak ve mevcut SE ile aynı görünecek bilgisi verilen telefon, tek farkı 5G desteği kazanması ve güçlenen işlemcisiyle koyacak gibi görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kuo bu arada 2023 için de bir yorum yapıyor. Kaynak, Apple’ın 2023’te 7,5 ya da 8 inç boyutta bir ekrana sahip katlanabilir telefon ile karşımıza çıkacağını iddia ediyor. Apple’ın ilk katlanabilir modelin uzun süredir gündemde yer alıyor ve artık kesin olarak önümüzdeki yıl dahi karşımıza çıkmayacak telefonlar arasında bulunuyor. Telefon halen arge sürecinde yer alıyor.

İlginizi Çekebilir

iPhone’ların LiDAR sensörü böyle faydalar getiriyor