reklamı kapat

POPÜLER

20212021 Avrupada Yılın Otomobili

2021 Avrupa’da Yılın Otomobili için kazanan belli oldu

 - Güncelleme: 02 Mart 2021 14:59

İçerisinde bir tane elektrikli modelin de olduğu 2021 Avrupada Yılın Otomobili listesinin kazanını, 11 yıl sonra rozetine kavuşmuş oldu.

Ocak ayının ilk günleri içerisinde finalist listesi üzerinden gündemimize gelen 2021 Avrupada Yılın Otomobili ödülü için bekleyiş sonra erdi. Aralık ayındaki 33 aday ile başlayan maceranın ikinci ayağındaki resmi açıklamayla birlikte liste 7 otomobile kadar düşürülmüştü. Sürprizlerle dolu olan finalist listesinde ise; Citroën C4, Cupra Formentor, Fiat 500, Land Rover Defender, Škoda Octavia, Toyota Yaris ve Volkswagen ID.3 bizleri selamladı. Her yıl olduğu gibi Cenevre Otomobil Fuarı’nın takvimi kapsamında açıklanan kazanan isim pandemi sebebiyle bu kez kutlamalardan uzak bir ortamda resmiyete kavuştu. Zorlu rakiplerin içerisinden listenin en kompakt otomobillerinden birisi olan Toyota Yaris, ipi göğüsleyerek rozeti takmaya hak kazandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2021 Avrupada Yılın Otomobili puanlamasından detaylar

59 kişilik bir juri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 266 puanlık bir derece yakalayan Yaris’in zirveye oturduğunu görüyoruz. Yaris bu sonuçla birlikte 2000 yılından sonra ilk kez yılın otomobili rozetini takmaya hak kazanıyor. Yaris sonrasındaki değerlendirme puanlarıysa şu şekilde sıralanıyor;

Fiat 500 – 240 puan
Cupra Formentor – 239 puan
Volkswagen ID.3 – 224 puan
Skoda Octavia – 199 puan
Land Rover Defender – 164 puan

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yaris’in bu başarısı ardındaki temel etmenler ise rakiplerine göre vadettiği fiyat/performans nitelikleri. Jüri üyelerinin ortak açıklamalarında yeni nesilde kalite algısı, güvenlik ekipmanları ve hibrit motor teknolojisinin ulaşılabilir eğride kullanıcılar sunulabilmesine değiniliyor. Yeni nesil Yaris özellike GR versiyonuyla da büyük beğeni toplamaya devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlginizi çekebilir

Yaris Cross