reklamı kapat

POPÜLER

2021 Cupra Formentor VZ5
Goodyear, CUPRA, Formentor VZ5 için kolları sıvadı

2021 Cupra Formentor VZ5; marka tarihinin en güçlü modeli karşımızda

 - Güncelleme: 22 Şubat 2021 14:44

Audi kaynaklı beş silindir motoruyla öne çıkan 2021 Cupra Formentor VZ5, ailenin performans zirvesi olarak kayıtlara geçecek.

Cupra’nın Seat bünyesindeki performans rozeti kimliğinde faydalanılarak başlı başına bir marka yapılma stratejisi, kısa sürede önemli bir ürün gamının oluşturulmasına vesile oldu. Bu oluşum hala Seat modelleri üzerinde çalışırken, Formentor ile de kendine has ilk modelini karşımıza çıkartmayı ihmal etmedi. Türkiye pazarında da satışa sunulacak olan SUV modeli Formentor için hayata geçirilen yeni bir reçeteyle birlikte bizi bu zamana kadar geliştirilmiş en güçlü Cupra karşılamış oldu. Audi kaynaklı olarak geliştirilen beş silindirli motoruyla karşımıza çıkarılan 2021 Cupra Formentor VZ5, teknik verileriyle marka için de yeni bir meydan okuma olacak.

Goodyear, CUPRA, Formentor VZ5 için kolları sıvadı

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2021 Cupra Formentor VZ5 teknik özellikleri

Audi’nin RS3 ailesinde de kullandığı bu motor, Formentor VZ5’e 390 PS güç ve 480 Nm torkla entegre ediliyor. Standart olarak 7 kademeli DSG şanzıman ve dört tekerlekten çekişli altyapıyla gelen model, tüm parçaların bir araya gelmesiyle 0’dan 100’e hızlanmasını sadece 4,2 saniyede tamamlayabiliyor. Fabrika verilerinde maksimum sürat değerinin de 250 km/s ile limitlendirildiğini görüyoruz. Formentor VZ5 performans verilerinin yanında altyapı dinamikleriyle de diğer üyelerden ayrılıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Motorla birlikte yapılan optimizasyonlar sonucunda aracın 10 milimetre daha alçaltılmış spor süspansiyonlarla yola indirildiğini görüyoruz. Bu süspansiyonlara standart olarak olarak sunulan elektronik yapıda adaptif şasi kontrolü eşlik edecek. Bu da sürüş sırasında zemin dinamiklerine göre farklı cevaplar verebilen bir altyapıya olanak tanıyor. Aracın fren sistemi de artırılan limitlere oranla geliştirilmiş durumda. Akebono imzalı altı pistonlu kaliperler bu gücü dizginlemek için göreve hazır olacak. Kaliperlerin önünde aracın tasarımına büyük katkı saplayan 20 inçlik jant setinin tasarımının da VZ5 özel olduğunu belirtmeden geçmeyelim. Kokpit bölümündeki donanımları ve elektronik asistanları ailenin diğer üyeleriyle paylaşan Formentor VZ5’in üretimi 7.000 adetle sınırlandırılacak. Fiyatlar içinse biraz daha beklememiz gerekiyor.

İlginizi çekebilir

Cupra el-Born