reklamı kapat

POPÜLER

2021 Ford Focus ST Edition

2021 Ford Focus ST Edition; zirve dinamiklere pist odaklı yeni dokunuşlar

Şasi ve süspansiyonlarda performans sürüşünü bir adım yıkarıya taşıyacak 2021 Ford Focus ST Edition, kullanıcıların dikkatini çekecek.

Yaklaşık üç yıldır dördüncü jenerasyonuyla sokaklardaki macerasına devam eden Ford Focus, ST rozeti üzerinden markanın yarış tecrübelerini de benzer istikrarda yola aktarmayı sürdürüyor. Yeni nesille birlikte özellikle teknoloji ve altyapı odağında bir adım yukarıya taşınan ürün gamı için şimdi yeni bir versiyon masada. Avrupa pazarı odağında sunulacak olan 2021 Ford Focus ST Edition, bir süredir satışta olan standart ST versiyonuna oranla sürüş odağında bir katman yukarıya taşınmış deneyim vadediyor. Performance departmanının pist dinamiklerinden ilham alarak doğrudan şasi ve süspansiyon gibi temel direkler üzerinde uyguladığı değişimler, kullanıcılar için hissedilir iyileştirmeleri beraberinde getirecek.

2021 Ford Focus ST Edition teknik özellikleri

ST Edition ile birlikte gelen değişimlerin temel noktalarından birisi süspansiyonlarda. Motor sporları odağında çalışmalar yapan KW ortaklığıyla geliştirilen coilover yaylar, aracın pistteki tepkilerini çok daha tepkisel hale getirmekten sorumlu. Bu yayların kullanıcıların isteğine göre manuel olarak ayarlanabiliyor olması da teknik kısma daha derinlemesine yönelim olduğunun da kanıtı. Beraberinde 10 milimetre daha alçal sürüş pozisyonu barındıran bu yaylarda, Ford’un verilerine göre standarda göre yüzde 50 daha rijit bir yapıdan bahsetmek mümkün.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ST Edition ile birlikte Michelin Pilot Sport 4S lastikler ve hafif alaşım 19 inç jant seti de standart olarak sürüşün destekleyicisi konumunda. Otomobilin motor bölümünde ise herhangi bir değişim söz konusu değil. 2,3 litrelik EcoBoost motor yaklaşık 280 beygir güç ve 420 Nm torkla yola devam ederken, ST Edition bu sayede 0’dan 100’e hızlanmasını 5,7 saniyede tamamlayabiliyor. Standart olarak önden çekişli olan otomobilde elektronik destekli sınırlı kaymalı diferansiyel kilidi de listede değişmeyenler arasında.

İlginizi çekebilir

Renault Megane eVision; elektrikli hatcback provası tanıtıldı