reklamı kapat

POPÜLER

2021 Hyundai Santa Fe

2021 Hyundai Santa Fe Türkiye’de satışta; işte fiyat dahil bilmeniz gerekenler

Resmi tanıtımının üzerinden geçen yaklaşık bir yılın ardından Türkiye listelerine dahil edilen 2021 Hyundai Santa Fe için tek versiyon kullanıcılara sunuluyor.

Geçtiğimiz yılın yaz döneminde küresel lansmanı gerçekleştirilen yeni nesil Santa Fe, Hyundai’nin Avrupa pazarındaki amiral gemisi rozeti rolünü sürdürmeye devam ediyor. Markanın içerisinde bulunduğu tasarım evrimini kendi karakteriyle başka bir noktada temsil eden dev SUV modelinin Türkiye macerası da temmuz ayı itibarıyla resmi olarak başladı. Bir süredir satış noktalarında boy göstermeye başlayan 2021 Hyundai Santa Fe, tek donanım ve motor kombinasyonu üzerinden meraklılarını bekliyor. 1,6 litrelik motorun elektrik gücüyle kombin edildiği hibrit dinamiklerle gelen modelin bu tek versiyonu 889.000 TL’lik etiket fiyatıyla satışa sunuluyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2021 Hyundai Santa Fe teknik özellikleri

1,6 litrelik turbo benzinli motorun çevresinde şekillenen Santa Fe Hyundai’nin yeni Sürekli Değişken Valf Süresi (CVVD) teknolojisini kullanan ilk model olarak öne çıkıyor. Performanslı kullanımın yanı sıra yakıt verimliliğini de ön planda tutan bu sistem, motoru daha da optimize etmek için “Düşük Basınçlı Egzoz Gazı Devirdaimi (LP EGR)” özelliğine sahip. CVVC sistemi, sürüş koşullarına göre valfin açılma ve kapanma süresini düzenleyerek performansta hissedilir bir artış sağlıyor. Aynı zamanda yakıt verimliliği ve emisyonlarda iyileştirmeler de sunuyor.

Yepyeni bir platform ile üretilen Santa Fe, güvenlikte de önemli iyileştirmelerin yanı sıra elektrikli güç aktarma organlarının işini de kolaylaştırıyor. Doğrudan enjeksiyonlu turbo beslemeli motor, 44.2 kW’lik elektrik motoruyla kombine olarak 230 beygir güç üretirken aynı zamanda 350 Nm maksimum tork sağlıyor. Gücünü 1.49 kWh lityum ion polimer bataryaya aktaran bu elektrik motoru, özellikle şehir içi trafiğinde Santa Fe’nin emisyon ve yakıt tüketim değerlerini aşağıya çekerken aynı zamanda performansa da katkıda bulunuyor. Model standart olarak dört tekerlekten çekiş sistemiyle geliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Türkiye’de tek bir donanım seçeneği ve motor tipi ile satışa sunulan Yeni Santa Fe, 7 koltuklu oturma düzeni ile kalabalık ailelerin de dikkatini çekiyor. Deri döşemelere sahip otomobilin ön ve arka koltukları ısıtmalı olarak gelirken ön koltuklarda soğutma özelliği de karşımıza çıkıyor. Geliştirilmiş direksiyon sisteminde de ısıtma özelliği bulunurken ön konsolda elektronik bir vites paneli bulunuyor. Geleneksel vites kolları yerine tamamen tuşlu sisteme yer verilerek genişlik hissiyatı artırılmak isteniyor.

İlgili video

Hyundai Santa Cruz pickup üretimi