reklamı kapat

POPÜLER

2021 Skoda Octavia Pro

2021 Skoda Octavia Pro; dördüncü neslin Çin macerası yeni boyutlara taşınıyor

Çin pazarına özel olarak geliştirilen 2021 Skoda Octavia Pro, standart versiyona oranla artırılan aks mesafesiyle fark yaratıyor.

Türkiye satışları 2020’nin son çeyreği içerisinde başlayan Octavia, kompakt sınıftaki en iddialı modellerden birisi konumunda. Dördüncü nesille elde ettiği yeni dinamiklerle çok daha cezbedici bir otomobil haline gelen Octavia, sunulduğu her pazarda markasının en çok satanlarında başı çekiyor. Uzak Doğu pazarı da Octavia için Skoda’nın önem verdiği bölgelerden birisi. Bölgenin kullanıcı dinamiklerine cevap vermek için geliştirilen 2021 Skoda Octavia Pro da, yeni neslin payını artırma konusunda önemli bir rol üstlenecek.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Öne çıkanlarıyla 2021 Skoda Octavia Pro

Pro rozeti aslında doğrudan Octavia’nın aks mesafesi artırılmış versiyonu olarak kayıtlarımıza geçecek. VAN modellerinde çokça gördüğümüz bu değişim, 2.730 milimetre ile standart versiyona oranla 44 milimetre yukarıya taşınmış bir değeri beraberinde getiriyor. Bu değişime paralel olarak aracın toplam uzunluk değerinde de 64 milimetrelik fark teknik tabloya yansıyor. Octavia Pro’nun bunun dışında pek çok dinamiği Türkiye’de de satışta olan Avrupa versiyonu ile aynı. Dış bölümdeki farklı diyebileceğimiz tek noktanın biraz daha sportif karakter getiren tamponlar olduğunu söyleyebiliriz. Octavia Pro Çin’de şimdilik tek motor seçeneğiyle tercih edilebilecek. 1,4 litrelik TSI motor 150 PS güç ve 250 Nm tork değeriyle hizmet ederken, şanzıman ayağında standart olarak 7 kademeli DSG geliyor.

İlgili video

Octavia çarpışma testi