reklamı kapat

POPÜLER

2021 Skoda Scala Edition S

2021 Skoda Scala Edition S; ABT ortaklığıyla gelen etkileyici versiyon

Golf’ün aile içerisindeki rakibinin potansiyelini ortaya çıkartan 2021 Skoda Scala Edition S, sınırlı üretim adetleriyle sunulacak.

Skoda’nın Rapid’i Avrupa’daki ürün gamından çıkartmasıyla birlikte ortaya çıkan açıklık, Golf’e doğrudan rakip olarak gösterilen Scala ile dolduruldu. 2019 yılından beridir karşımıza olan Scala, tasarım dinamiklerinin yanında bagaj hacmi gibi yönleriyle de sınıfının iddialı isimleri arasında. Rapid’in SW gövde tipi ve Monte Carlo gibi özel versiyonlarıyla kullanıcıların ilgisini çektiği satış sürecinde, Scala için de dolaylı da olsa benzer projeler karşımıza çıkmaya başlıyor. Markanın Almanya kanadıyla ABT’nin bir araya gelmesiyle hayata geçirilen 2021 Skoda Scala Edition S, aracın aslında var olan tasarım potansiyelinin de çok daha net anlaşılmasına olanak tanıyor.

2021 Skoda Scala Edition S teknik özellikleri

Volkswagen grubunun modelleri üzerine geliştirdiği projelerden bildiğimiz ABT’nin Scala projesi, aracın görünümünün ötesinde performans dinamiklerine de dokunuyor. Bu noktada geliştirmelere ilk olarak rakamsal verilerden başlamakta fayda var. Scala’da konumlandırılan 1,5 litrelik TSI motor üzerindeki dokunuşlarla birlikte ortaya 190 PS güç ve 290 Nm tork değerleri çıkmış. Bu da standart versiyona göre güç ve tork bazında 40 birimlik artış demek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İşin tasarım kısmında ise biraz önce de bahsettiğimiz etkili dokunuşlar yatıyor. Ön bölümde tampondan başlayan eklemeler, marşpiyel, difüzör ve arka kanatta kendinisi gösteriyor. 18 inçlik jant seti de yine ABT’nin etkisini taşıyor. Süspansiyonlarda yapılan 15 milimetrelik alçaltma ile birlikte Scala’nın hiç olmadığı kadar sportif bir karaktere sahip olduğunu görüyoruz. Toplamda 500 adetlik sınırlı üretim adetleriyle sunulacak olan Scala Edition S için 33.790 euroyu gözden çıkartmak gerekiyor.

İlginizi çekebilir

Yeni Octavia çarpışma testi