reklamı kapat

POPÜLER

2021 Subaru BRZ

2021 Subaru BRZ tanıtıldı; işte uzun süre sonra gelen değişimden detaylar

 - Güncelleme: 05 Nisan 2021 22:43

Teknik altyapısında yapılan geliştirmelerle dikkat çeken 2021 Subaru BRZ, yeni bir sürüş deneyiminin de kapılarını aralayacak.

Subaru’nun Toyota ile ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında GT86’nın kardeşi olarak pazara sunduğu BRZ, uzun süre sonra yenilendi. Tanıtımı öncesinde ortaya çıkan fotoğraflarıyla tasarım noktasındaki güncellenen parçaları karşımıza çıkan yeni modeli artık rakamsal verileriyle de inceleme şansına erişiyoruz. 1.315 kilogramlık ağırlığıyla sınıfının en hafif otomobillerinden olacak. 2021 Subaru BRZ, bu değeri kaputunun altında konumlandırılan yeni motorla bir araya getirecek. 2,4 litrelik Boxer motor ürettiği 228 beygir güç ve 250 Nm torkla kullanıcılarına hizmet edecek. Bu değeler bir önceki nesile göre tork ve güç bazında yüzde 10 üzerinde iyileştirmeleri de beraberinde getiriyor.

2021 Subaru BRZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Teknik nitelikleriyle 2021 Subaru BRZ

Yeni BRZ ebatsal olarak bir öncekine göre ufak da iyileştirmelere sahip. Aracın ebatlarında radikal oynamaya gidilmemesi ve kullanılan yeni motorla birlikte daha iyi bir ağırlık merkezi reçetesi yakalandığını görüyoruz. Yeni şemada bir öncekine göre 30 milimetre daha uzun, 10 milimetre daha aşağıda konumlanan ve aks mesafesi 5 milimetre artırılmış bir BRZ karşımıza çıkıyor. Bu durum şüphesiz sürüş dinamiklerinde kendisini pozitif yöndeki ivmelenmeyle hissettirecek. Aracın şasisinde de önemli geliştirmeler yapılmış. Güçlendirme kısmında yapılan bu yenilikler, yüzde 50’yi bulan bir rijitlik getiriyor. BRZ’nin şanzıman ayağında baktığımızda bizleri otomatik ve manuel seçenekler karşılıyor. Her iki seçenekte de 6 kademeli üniteyi tercih edebilecek olan kullanıcıları, yeni Spor modu ile birlikte daha keskin geçişler bekliyor olacak.

BRZ’nin kokpit dinamikleri de tüm bu yeniliklerden nasibini alıyor. Aracın ruhu gereği sürücüye çok daha fazla odaklanılan bir konsol yapısı söz konusu. Bununla birlikte artık modern dünya dinamiklerine eşlik eden dijital sürücü ve multimedya ekrandan faydalanılıyor. Bu ekranlardan G kuvveti başta olmak üzere araçla ilgili önemli rakamsal verilere erişim mümkün olacak. Şimdilik fiyat ve performans gibi detayları paylaşılmayan yeni BRZ’nin üretimi Japonya’da gerçekleştirilecek.

İlginizi çekebilir

2020 Honda Jazz ile tanışın