reklamı kapat

POPÜLER

2021 otomotiv satışları

2021 Uluslararası Otomotiv Mühendisliği Konferansı için ilk bilgiler paylaşıldı

 - Güncelleme: 30 Nisan 2021 13:16

Teknolojik gelişmelerin odağında gelişecek 2021 Uluslararası Otomotiv Mühendisliği Konferansı yılın son çeyreğinde dijital olarak düzenlenecek.

Otomotiv mühendisliği alanında en yeni teknolojilerin ve gelişmelerin mercek altına alındığı ‟Uluslararası Otomotiv Mühendisliği Konferansı – IAEC” bu yıl altıncı kez düzenlenecek. Alanında uzman yerli, yabancı mühendislerle birlikte, önemli isimlere ev sahipliği yapmaya hazırlanan organizasyon bu yıl 11-12 Kasım 2021 tarihlerinde online olarak gerçekleştirilecek. Organizasyonda; otonom araçlardan dijital üretim teknolojilerine, alternatif yakıt teknolojilerinden dünyadaki regülasyonların son durumuna kadar pek çok konudaki gelişmeler masaya yatırılacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2021 Uluslararası Otomotiv Mühendisliği Konferansı

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), Otomotiv Teknoloji Platformu (OTEP), Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) tarafından Amerikan Otomotiv Mühendisleri Birliği’nin (Amerikan Society of Automotive Engineers- SAE International) iş birliği ile düzenlenen organizasyon, Türkiye ve dünyadan alanında uzman pek çok ismi ağırlayacak.
Akademik alandaki katkılarının ardından yürüttüğü çalışmaları kapsamında Türkiye’nin sayılı kadın rektörleri arasındaki yerini alan ve şimdilerde Dünya Mühendislik Dekanları Konseyi (Global Engineering Deans Council – GEDC) Başkanlığı ve Avrupa Mühendislik Eğitimi Topluluğu (European Society for Engineering Education – SEFI) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüten Prof. Dr. Şirin Tekinay, IAEC’nin konferans başkanlığını üstlenecek.

IAEC 2021’de ise bu yıl; teknoloji başlığı altında “Otonom Araçlar”, “Dijital Üretim Teknolojileri”, “Nitelikli İş Gücü” konuları ele alınırken, iklim başlığı kapsamında da “Elektrifikasyon (LV)”, “Alternatif Yakıt Teknolojileri (HV)”, “Döngüsel Ekonomi” konularına değinilecek. Organizasyonda ayrıca “Veri Yönetimi” “Dünyadaki regülasyonların son durumu ve Türkiye’ye etkisi” gibi konular tartışılacak.

İlgili video

Yeni nesil HR-V tasarımı detaylandı