reklamı kapat

POPÜLER

2021 Volkswagen Tiguan R

2021 Volkswagen Tiguan R; ailenin zirvesi için teknik özellikler ve fiyat detaylandı

Tanıtımının üzerinden geçen zaman diliminin ardından rakamları detaylanan 2021 Volkswagen Tiguan R, performansıyla adından söz ettirecek.

Temmuz ayında ilenin diğer üyeleriyle birlikte yüzünü görmeye başladığımız 2021 Volkswagen Tiguan R için sis perdesi nihayet aralandı. Performans departmanının son imzalarından olan versiyon için açıklanan teknik dinamikler ve fiyat, potansiyel alıcıların dikkatini çekecek rakamları beraberinde getiriyor. Tiguan R’ın 0’dan 100’e hızlanması için sadece 4,9 saniyeye ihtiyaç duyması, açıklanan tüm parçalar arasında şüphesiz en önemlilerinden oldu. Porsche başta olmak üzere diğer premium üreticilerin benzer modellerine kafa tutan bu performans, araçla ilgili beklentileri de iyice artırıyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Rakamlarla 2021 Volkswagen Tiguan R

Yen Tiguan R’ın kaputunun altında 2.0 litrelik turbo benzinli motor konumlandırılıyor. Standart olarak dört tekerlekten çekişli altyapıyla kombin edilen bu motorun 320 PS gü. ve 420 Nm’lik değerler ürettiğini görüyoruz. Aracın şanzıman ayağında ise 7 kademeli çift kavrama ünite konumlandırılıyor. Tüm parçaların bir araya gelmesiyle 0’dan 100’e 4,9 saniyede çıkan modelin maksimum sürati ise 250 km/s ile limitlendirilmiş durumda. Tiguan R sadece rakamalarıyla değil altyapı dinamikleriyle de ailenin diğer üyelerinden ayrılıyor. Süspansiyon sistemi performans odağı üzerine revize edilen aracın titanyum egzoz sistemi de Akrapovic imzası taşıyor. Standart olarak 20 inçlik jant setiyle gelen ve opsiyonel olarak da 21 inçe yükseltilebilen bir liste de karşımıza çıkıyor. Almanya’da 56.700 euroluk başlangıç fiyatıyla satışa sunulacak olan yeni Tiguan R’ı önümüzdeki günlerde asfalt üzerinde de göreceğiz.

İlginizi çekebilir

Karşınızda yeni Elantra