reklamı kapat

POPÜLER

2022 Audi A1 Allstreet; yeni model yılı yeni isimle geldi

 - Güncelleme: 18 Mayıs 2022 16:56

“Citycarver” yerine gelen 2022 Audi A1 Allstreet, donanım ve motor tarafında ciddi farklılıklar barındırmayacak.

10 yılı aşkın süredir Audi ürün gamında kendisine yer bulan A1, bu maceradaki en dikkat çekici değişikliğini 2019’da yakaladı. Kullanıcıların talebi odağında çeşitlenen Crossover/SUV dinamikleriyle yoğurulan A segment temsilcisi için o dönem tanıtımı gerçekleştirilen Citycarver versiyonu büyük beklentilerle sahneye çıkarılmıştı. Geride bıraktığımız bu 3 yıllık süreçte ise bekleneni veremeyen A1 ürün gamının, elektrifikasyon dönüşümünün ihtiyaçları odağında sona erdirileceği bir tablo karşımızda duruyor. Şimdilik banttaki varlığını koruyan aile için 2022 model yılında ufak güncelleştirmelere giden Audi, versiyonun adını da bu değişikliklerin içerisine katmış durumda. 2022 Audi A1 Allstreet adıyla satışlarına devam edilecek olan modelde yeni renk seçenekleri dışında ciddi bir değişim olmadığını söyleyebiliriz.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Audi A1 Allstreet teknik özellikleri

Ailenin giriş seviyesinde konumlanan A1 Allstreet, SUV görünümlü gövde çizgisiyle yine segmentinde ayrılan bir model olmaya devam edecek. Özellikle kalabalık şehirler için önemli bir oyuncu olma nitelikleri hala devam eden otomobilde, yeni lansman renginin aracı daha çekici gösterdiğini de söylemek mümkün. A1 Allstreet, giriş seviyesi segmentinde konumlansa da donanım tarafında üst modelleri aratmayacak parçalarla yola devam ediyor. Standart A1’e oranla 40 milimetre daha yüksek olan modelde 17 inçlik jant seti ve gövde paketindeki değişimler standart olarak geliyor. 18 inçlik jant seti ve ayarlanabilir süspansiyon sistemi ise opsiyon listesinde değerlendirilebilecekler arasında.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Donanım paketi bazında Sport ile S Line arasında gösterilen Citycarver kendi içerisinde iki farklı motor versiyonuyla tercih edilebiliyor. Giriş seviyesinde listede karşımıza çıkan 1.0 litrelik üç silindir motorlu 30 TFSI, 115 beygir güç ve 200 Nm torkla asfalta iniyor. 6 ileri manuel veya 7 ileri otomatik şanzımanla tercih edilebilecek olan versiyonun 0’dan 100’e hızlanması 9,9 saniye sürerken maksimumda 197 km/s hıza erişebiliyor. 35 TFSI ise performans noktasında arayışı biraz daha üstlerde olanlara hitap edecek. 1,5 litrelik dört silindir benzinli makinenin görev yaptığı model, 150 beygir güce ve 250 Nm torka sahip. 2022 model yılıyla fiyatlarında ciddi bir değişim görülmeyecek model, 23.200 euroluk başlangıç fiyatıyla Almanya’da satışa sunulacak. Geliştirme süreci devam eden A3’ün Cross versiyonu için de “Allstreet” adının tercih edilebileceğini de notlara kaydetmekte yarar var.