reklamı kapat

POPÜLER

Audi cephesinden üretimde yapay zeka hamlesi
Dikkat çeken Audi ve Apple Music işbirliği duyuruldu

2022 Audi A8; ailenin zirvesinde makyaj esintileri

 - Güncelleme: 02 Kasım 2021 17:13

Tasarım ve teknolojik olarak ufak geliştirmeler getiren 2022 Audi A8, uzun süre sonra eklenen S Line versiyonuyla öne çıkıyor.

Audi binek otomobil ürün gamının zirve noktalarından birisi olan A8, 2022 yılında tasarım ve teknoloji paketini içeren makyaj operasyonuna alındı. Geçtiğimiz günlerde Çin’e özel olarak geliştirilen Horch versiyonu üzerinen yüzünü gösteren değişimlerle birlikte ailenin tamamında yeni far sistemi kullanıcıları bekliyor. Halihazırda dördüncü jenerasyonla yola devam eden A8’in tasarımına da etki eden dijital matrix far grubu, özellikle gece sürüşündeki kullanıcı deneyimini yeni bir noktaya taşımaktan sorumlu olacak. Uzun süre sonra opsiyonel olarak S-Line donanım versiyonunun da sunulacak olması bu makyaj operasyonunun öne çıkanları arasında.

Dikkat çeken Audi ve Apple Music işbirliği duyuruldu

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Audi A8 için öne çıkan detaylar

2022 model yılıyla birlikte A8’e gelen makyajın dış tasarımdaki en belirgin etkilerinden birisi de ön ızgarada karşımıza çıkıyor. Makyaj öncesine göre daha geniş formda gelen ızgarada krom detaylarının yeni tasarımı da kolaylıkla fark edebileceğimiz değişimler arasında karşımıza çıkıyor. Bununla birlikte tampon ve gövde parçalarında da A8’i daha geniş ve zengin gösteren dokunuşlar konumlandırılacak. Aracın içerisine girdiğimizde ise bizleri son nesil sanal kokpit teknolojisi bekliyor. 10,1 inçlik multimedya ekranının arka bölümde aynı ebatlarla ekranlarla desteklendiği yaşam alanında, dijital sürücü ekranı ve baş üstü ekran da son teknoloji bütünselliği tamamlıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yenilenen A8 ailesinin kaputunun altında ise herhangi bir değişim yapılmıyor. Bu kapsamda 3.0 litrelik motorun benzinli ve dizel olarak iki farklı seçenekle başlangıcı oluşturduğu listede hibrit motor da karşımıza çıkıyor. Altı silindirli bu motorun versiyonları 285 beygir ve 335 beygirlik güçle geliyor. Ailenin zirvesinde ise 4.0 litrelik sekiz silindirli ünite tercih edilebilirken, tüm versiyonlarda standart olarak 8 kademeli otomatik şanzıman sunuluyor. Performans olarak ailenin zirvesi ise S8 versiyonu üzerinden 565 beygirlik güç sunuyor. Bu dinamiklerde A8’in en iyi 0-100 değeri 3,8 saniye olacak. Aralık ayında Avrupa pazarı satışları başlayacak olan makyajlı A8’in başlangıç fiyatı yaklaşık 100 bin euro olacak. En pahalı versiyonda ise bu değer 145 bin euro seviyesine kadar çıkıyor.