reklamı kapat

POPÜLER

2022 BMW 8 Serisi

2022 BMW 8 Serisi; yeni model yılı makyaj operasyonuyla sahnede

 - Güncelleme: 26 Ocak 2022 19:21

2018 yılında tekrar hayata döndürülmesinin ardından ilk geliştirmeleri getiren 2022 BMW 8 Serisi, performans ve üç farklı gövde tipli versiyonlarıyla yola devam ediyor.

BMW’nin yeni yılla birlikte lansman adımları kendisini göstermeye başladı. İşe ailenin amiral gemilerinden birisi olan 8 Serisi ile koyulan marka, yeni model yılıyla birlikte ailede revizyonlar ve yeni donanımlar içeren bir makyaj operasyonunu duyurdu. Makyaj öncesine göre standart özellikleri artırılan donanım paketleriyle birlikte kullanıcıları daha az opsiyon almaya yönlendirecek bir liste bekliyor. Bununla birlikte gözlerini opsiyon listesinden alamayanları da makyajın en dikkat çeken yeniliklerinden birisi olan aydınlatılmış ön panjur karşılayacak. Dışarıda tampon ve hava girişleri üzerinden ufak değişimler barındıran 2022 BMW 8 Serisi ürün gamında M8 ve Competition paketleri de kendi sportif karakterini perçinleyen geliştirmeler alacak. Aileye eklenen yeni renk ve jant seçenekleri de makyajlı 8 Serisi’ni kolaylıkla ayırt etmede önemli bir parça konumunda. Kokpitteki en dikkat çekici fark ise 10,25 inçlik multimedya ekranının artık 12,3 inçlik ebatla geliyor olması.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 BMW 8 Serisi benzer motor verileriyle yola devam ediyor

8 Serisi ürün gamının kaputunun altında aynı motorların kullanımı devam diyor. Giriş seviyesinde yer alan 3.0 litrelik sıralı altı silindir turbo benzinli makine yaklaşık 340 beygirlik güçle yola devam ediyor. Aynı dinamiklerdeki dizel motor da benzer güç seviyelerinde yolda olacak. M rozetinin devreye girmesiyle birlikte ise 4,4 litrelik V8 makine bizi karşılamaya devam edecek. Sekiz silindirli makine ailenin diğer üyelerinde olduğu gibi 600 PS güç ve 750 Nm tork üretmekte. Standart olarak 8 ileri M şanzımanla gelen otomobilin 0’dan 100’e hızlanması içinse sadece 3,3 saniyeye ihtiyacı var. Elektronik olarak limitlendirilen maksimum sürat değeriyse 305 km/s olarak teknik tabloya yansıyor. Competition paketini satın alacak kullanıcılar beygir gücünde 626 PS‘lik değeri görürken 0-100 değerinde ise 3,2 saniye iyileşmeye sahip olacak. Coupe, Cabriolet ve Gran Coupe gövde seçenekleriyle satışlarına devam edilecek olan makyajlı ailenin fiyatları önümüzdeki süreçte netlik kazanacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlgili video